Miesto ľudí začnú pracovať roboti. Spoločnosť Robotics na prepustených nehľadí
26 | 01 | 2021 I Diana Zaťková
Hongkonská spoločnosť Hanson Robotics, výrobca humanoidného robota Sophia, oznámila plány na hromadnú výrobu robotov do konca roku 2021. Mali by byť použité vo viacerých odvetviach ekonomiky postihnutej pandémiou, informuje portál RT.




Spoločnosť zvýši výrobu štyroch modelov vrátane Sophie a svojho nového robota Grace, ktorý sa bude predávať na použitie v zdravotníctve. „Svet s Covid-19 bude potrebovať čoraz viac automatizácie, aby boli ľudia v bezpečí,“ tvrdí zakladateľ a výkonný riaditeľ David Hanson.

Hanson predpokladá robotickú renesanciu nielen v zdravotníctve, ale aj v sektore maloobchodu a leteckých spoločností. Určite by to zlepšilo hospodársky výsledok jeho spoločnosti, ale ohrozilo by to už aj tak pandémiou skúšanú globálnu pracovnú silu, ktorá v roku 2020 prekonala bezprecedentné straty.

"Roboty Sophia a Hanson sú jedinečné tým, že sú veľmi ľudské," vyjadril sa Hanson. "To môže byť užitočné v týchto časoch, keď sú ľudia strašne osamelí a sociálne izolovaní."

Po prekonaní COVIDu nie je dôvod sa očkovať. Získate imunitu až na desaťročia, potvrdila štúdia
Časopis Forbes ešte minulý rok písal, že prirodzená imunita po prekonaní COVID-19 môže trvať až 8 mesiacov, ale môže to byť aj oveľa dlhšie. Vyplýva to zo štúdie renomovaných výskumníkov Inštitútu imunológie La Jolla. U jedincov, ktorí majú... Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Gabriel Matta


Generálny riaditeľ uviedol, že jeho spoločnosť si stanovila za cieľ predať tisíce kusov, ale odmietla ísť do ďalších podrobností.

Profesor sociálnej robotiky z hongkonskej polytechnickej univerzity Johan Hoorn, ktorý v minulosti spolupracoval na Sophii, je presvedčený, že pandémia môže podporiť rozvoj robotického priemyslu. "Môžem usúdiť, že pandémia nám skutočne pomôže uviesť robotov skôr na trh, pretože si ľudia začnú uvedomovať, že neexistuje iná cesta," uviedol Hoorn.

Roboty už boli počas pandémie nasadené. Úrady ich považovali za obzvlášť užitočné pri presadzovaní opatrení proti koronavírusu.

Kedy môžeme očakávať účinky očkovania? Deti si na vakcínu budú musieť počkať
Druhá vlna pandémie udrela na celý svet obrovskou silou. Nemocnice sa trápia ako s nedostatkom personálu, tak s nedostatkom lôžok a respirátorov. Márnice a krematóriá nestíhajú. Jediným východiskom z toho marazmu sú vakcíny. Otázkou je, ako rýchlo... Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Diana Zaťková


Robot spoločnosti Boston Dynamics bol už na začiatku pandémie nasadený v Singapure s cieľom presadiť dodržiavanie sociálneho. Talianska polícia použila drony na presadzovanie pravidiel lockdownu.

Robot Pepper od spoločnosti SoftBank Robotics sa používal na varovanie úradov, keď ľudia nenosili rúška a spoločnosť CloudMinds vytvorila robotickú poľnú nemocnicu počas vrcholu krízy Covid-19 v čínskom Wuhane.

Osem náznakov, že vás muž podvádza
Máte už dlho podozrenie, že s vaším mužom nie je niečo v poriadku? Je odťažitý, alebo vás naopak zahŕňa nadmierou pozornosti? Ak máte podozrenie, že vás podvádza, prečítajte si 8 klasických príznakov nevery, píše portál... Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Timotej Dudka