Za ľudí sa prepadá. Schyľuje sa v strane k prevratu?
25 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Predsedníčka je pokojná, no v časti strany graduje nespokojnosť s vývojom preferencií. Hovoria o strane bez "chuti, farby a zápachu".


"Sme bez chuti a zápachu, zodpovedná je predovšetkým predsedníčka, zaznieva zo Za ľudí. Zhruba pred rokom sa strana Za ľudí, ktorú zakladal a viedol bývalý prezident Andrej Kiska, pohybovala v prieskumoch na hranici desiatich percent." Pripomína portál aktuality.sk.

Lenže, po voľbách prišlo sklamanie, odchod Kisku z politiky a prepad preferencií. "Stranu je v koalícii najmenej vidieť a ešte aj hnutie Sme rodina, ktoré minulý rok čelilo jednému škandálu Borisa Kollára za druhým, dosahuje v prieskumoch lepšie čísla." Hodnotia (ne)úspešnosť vedenia pod veronikou Remišovou aktuality.sk.

Od volieb sa strane v prieskumoch spoľahlivých agentúr ani raz nepodarilo prekročiť hranicu piatich percent. Poslanec Miroslav Kollár: "To, že sa naše preferencie po odchode Andreja Kisku dlhodobo zasekli pod hranicou vstupu do parlamentu, je fakt, rovnako ako je fakt, že na tom nič nezmenila ani zmena na poste predsedníčky," hovorí Kollár pre aktuality.sk.

V koalícii to škrípe: Za ľudí nepodporí čistky Matovičovho OĽaNO v štátnej správe
24 | 01 | 2021 | sefredaktor


Strana podľa neho robí veľa kvalitnej politickej práce, nedokáže sa však predať. „Ľudia nás podľa mňa nevedia prečítať, nevedia si k nám nájsť vzťah, sme stále trošku bez farby, bez chuti, bez zápachu,“ myslí si.

Ku Kollárovi sa  - podľa webu aktuality.sk pridáva aj podpredseda Za ľudí Juraj Šeliga, ktorý v minulosti tiež nevylučoval kandidatúru na post šéfa strany. „Pol roka je už dosť dlhá doba, musíme sa o tom viac začať baviť. Preferencie sa môžu hýbať, ale polročný trend už niečo ukazuje,“ tvrdí Šeliga. „Samozrejme, ja aj kolegovia sme zodpovední, ale na Slovensku je to tak, že najväčšia pozornosť sa upiera na toho, kto je predseda strany,“ odkazuje Remišovej.

Aj poslanec Tomáš Valášek priznáva, že ich v strane nízke preferencie dlhodobo trápia. Nehce sa však púšťať do vnútrostraníckych prestreliek, pretože to im podľa neho akurát ešte viac uškodí.

Remišová: Za ľudí má na plošné testovanie iný názor
Koaličná strana Za ľudí má iný názor na plošné testovanie. Nie je to politický spor, ide o rozdielne názory na najlepšie riešenie, uviedla predsedníčka strany a ministerka informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) na sociálnej... Čítať ďalej
17 | 01 | 2021 | tasr


Veronika Remišová to tak tragicky nevidí. Naopak, je presvedčená, že strane sa konečne začalo dariť. „To nie je pravda, že naše preferencie stagnujú. V lete, pred voľbou predsedu, sme dosiahli dno, no odvtedy pomaly, ale stabilne stúpame,“ myslí si. Remišová dokonca hovorí o stúpajúcej podpore strany a odvoláva sa na januárový prieskum agentúry Polis pre televíziu Joj, kde Za ľudí dosiahla 5,1 percenta.

„Máme aj interné prieskumy, ktoré ukazujú, že naša podpora stúpa a sme nad piatimi percentami,“ dodáva Remišová, upozorňujú aktuality.sk

Kým Remišová je plná optimizmu, Šeliga volá po zmenách. „Musíme sa zariadiť, či už personálne, alebo zmenou štýlu komunikácie,“ vysvetľuje. Snem strany môže podľa neho v krajnom prípade vymeniť celé predsedníctvo alebo hoci aj predsedu. „V hre je všetko, ale nechcem predbiehať ani spôsobovať senzácie. Treba viesť vážnu diskusiu, lebo sme zaseknutí na štyroch percentách,“ doplnil Juraj šeliga pre aktuality.sk.

Remišovej Za ľudí nepodporí Holého novelu verejného obstarávania 
11 | 01 | 2021 | sefredaktor