Východ Slovenska trápi husté sneženie a neprejazdné cesty
25 | 01 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Aktuálna situácia na cestách Prešovského samosprávneho kraja (PSK) je náročná, na niektorých úsekoch sú obmedzenia. Pre TASR to potvrdila Ľudmila Čarná z úseku riaditeľa, oddelenia právneho, kontroly a komunikácie Správy a údržby ciest (SÚC) PSK.


„Na niektorých úsekoch sa vyskytujú obmedzenia cestnej premávky, ktoré spôsobuje nový alebo utlačený sneh a popadané konáre. Na väčšine územia ciest PSK prevažne sneží, miestami je silné sneženie s obmedzenou viditeľnosťou a čerstvým, prípadne kašovitým, snehom od dvoch do desiatich centimetrov,“ opísala Čarná.

Ako ďalej priblížila, najnáročnejšia je situácia na horských priechodoch a úsekoch ciest, v blízkosti ktorých sa nachádzajú stromy. V dôsledku sneženia a ťažkého mokrého snehu dochádza k poškodzovaniu konárov a padaniu stromov na cesty. Od 16.00 h je vyhlásený prvý kalamitný stupeň na ceste III/ 3635 Malá Domaša – Detrík. Tento úsek je uzavretý pre popadané stromy.

Za ľudí sa prepadá. Schyľuje sa v strane k prevratu?
Predsedníčka je pokojná, no v časti strany graduje nespokojnosť s vývojom preferencií. Hovoria o strane bez "chuti, farby a zápachu". Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


Aktuálne obmedzenia dopravy sú podľa Čarnej na cestách č. III/3463 Brežany, č. III/ 3423 Križovany - Hrabkov, na ceste č. II/546 v úsekoch Vydumanec - Rokycany, v úseku na ceste č. II/546 Klenov - Žipov a na ceste č. I/21 Chmeľov. „Za pomoci Hasičského a záchranného zboru a spoluprácou so SÚC PSK sa tieto obmedzenia v zjazdnosti priebežne odstraňujú,“ uviedla Čarná.

Podľa jej slov najpostihnutejšie úseky ciest sú na ceste č. I/18 Branisko, kde napadol čerstvý sneh do 15 centimetrov, a v obciach Hermanovce na ceste č. III/3177, Žipov č. II/546 a v Župčanoch č. I/18, kde pribudol sneh do desiatich centimetrov.

SÚC PSK odporúča vodičom zvýšiť pozornosť na cestách pri prejazdoch horskými priechodmi a úsekmi s vyšším stúpaním a klesaním z dôvodu čerstvého a kašovitého snehu na vozovkách. Zároveň SÚC PSK žiada vodičov o zvýšenú pozornosť aj na úsekoch, kde dochádza vplyvom ťažkého mokrého snehu k nebezpečenstvu padania konárov zo stromov v tesnej blízkosti ciest.

"Kým predchádzajúca vláda kradla cez mafiu, táto kradne na blázna" - europoslanec Uhrík polopate
Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Miroslav Suja uverejnil na sociálnej sieti fotostatus s obrázkom Matoviča v tričku: Igor chráni zlodejov. K nemu zdieľal text europoslanca Milana Uhríka. Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Ivan Brožík