„Veľká nespokojnosť ľudí je debakel vládnej koalície a najmä premiéra,“ myslí si Erik Tomáš
25 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Na Slovensku v boji s pandémiou už nejde o politiku, ale o životy. Myslí si to poslanec za Hlas-SD Erik Tomáš, ktorý to vytkol premiérovi a celej vláde.


Erik Tomáš bol hosťom diskusnej relácie O 5 minút dvanásť v RTVS a krátku sekvenciu z nej uverejnil vo svojom statuse na sociálnej sieti. Podľa neho vláda absolútne nezvláda boj s koronakrízou, za čo dostala zlé vysvedčenie aj od občanov Slovenska. Jediným riešením tejto situácie sú preto, podľa neho, predčasné voľby.
Vláda by mala niesť nielen politickú, ale aj trestnoprávnu zodpovednosť

Výsledkom vládnutia súčasnej vlády je podľa Tomáša to, že na začiatku sme boli v počte úmrtí na koronavírus štvrtí najhorší na svete. „Tam sme sa zosunuli zo svetového premianta v boji s touto pandémiou,“ kritizuje Matoviča a jeho suitu nezaradený poslanec Národnej rady. „Štátne hmotné rezervy nakúpili za 3,9 milióna eur testy, o ktorých premiér povedal, že by nimi netestoval ani psa. Kto bude toto platiť? Komu sa toto zosobní,“ pýta sa Erik Tomáš, podľa ktorého tu už nejde o politiku či hodnotové otázky, ale o ľudské životy, pretože tu zomierajú ľudia.



„Vláda to nezvláda do takej miery, že už musí niesť nielen politickú, ale aj trestnoprávnu zodpovednosť,“ vraví vo videu poslanec za stranu Hlas-SD, ktorá už podala trestné oznámenie za viacero trestných činov. „Však sám premiér povedal, že je tu 4300 obetí a jedna miliarda ekonomických škôd kvôli chybe člena vlády. Tým pádom obžaloval aj sám seba, lebo on je zodpovedný za vládu,“ vraví Tomáš a dodáva, že to sú tie odvrátiteľné úmrtia, za ktoré Matovič pálil sviečky pred úradom vlády keď bol ešte v opozícii. Podľa prieskumu si až dve tretiny opýtaných respondentov myslí, že premiér Matovič nezvláda boj proti pandémii a rovnaká časť ho považuje za zlého premiéra. „Toto je debakel vládnej koalície a najmä premiéra Matoviča, a aj preto chceme predčasné voľby,“ dodáva na záver videa poslanec za Hlas-SD.

"Matovič sa už krúti ako had", tvrdí Erik Tomáš
Po dlhšom čase sa k udalostiam na Slovensku vyjadril aj bývalý "Smerák" a v súčasnosti podpredseda strany Hlas, parlamentný poslanec Erik Tomáš. Predsedovi vlády venoval svoj najnovší status na sociálnej sieti. Čítať ďalej
31 | 12 | 2020 | Ivan Brožík