Testovanie vás prezradilo. "Otvorte školy a normálny život, ihneď!" vyzýva Taraba
25 | 01 | 2021 I Imrich Kovačič

Nezaradený poslanec Tomáš Taraba na svojom Facebooku napísal: "Za včerajší testovací deň v mojom meste Pezinok pozitivita 0,5%. Na Slovensku je to podobné. Otvorte školy a normálny život ihneď!"


Taraba sa zároveň filozoficky zamyslel nad súčasným stavom a rozhodovanie vlády Igora Matoviča prirovnal k diktatúre. "Karanténa je obmedzenie pohybu chorých ľudí. Diktatúra je obmedzenie pohybu všetkých zdravých ľudí!" píše na svojom profile.

Zamýšľa sa aj nad cenou samotného testovania a jeho efektivity. Keďže otestovaných bolo približne 1,3 mil. obyvateľov a odhalených bolo 0,77% nakazených, ide o približne 10000 osôb, ktoré toto testovanie odhalilo ako nakazených a pri podobnej cene, ako stálo testovanie v minulom roku môže ísť o neefektívne vynakladanie finančných prostriedkov.  Ak na nájdenie jedného pozitívneho minuli 10 000 eúr je to podľa Tarbu fraška. "Z cudzieho krv netečie." pokračuje v ďalšom svojom statuse.

"Myslím si, že namiesto testovania národa každých 5 dní by stačilo, keby sa pár ľudí vo vláde dalo otestovať na obsesívnu poruchu. O tom, čo všetko sa za tieto vyhodené peniaze dalo urobiť na poli boja s chudobou, pomoci zdravotníctvu, nepovedal Matovič ani slovo." uzatvára svoju sériu statusov Taraba.

„Veľká nespokojnosť ľudí je debakel vládnej koalície a najmä premiéra,“ myslí si Erik Tomáš
Na Slovensku v boji s pandémiou už nejde o politiku, ale o životy. Myslí si to poslanec za Hlas-SD Erik Tomáš, ktorý to vytkol premiérovi a celej vláde. Čítať ďalej
25 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.