Václav Klaus: Báť sa covidu je zbabelé, rúška sú len neúčinná fikcia (VIDEO)
24 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Hosťom relácie českej televízie DVTV bol bývalý český prezident Václav Klaus. Hlavnou témou diskusie bola pandémia koronavírusu a vládne nariadenia proti nej, ktoré Klaus mnohonásobne porušil a ktoré odmieta prijať. Rozhovor priniesol portál Aktuálně.cz.


Václav Klus je svojimi "proticovidovými" výrokmi známy a inak tomu nebolo ani počas rozhovoru s moderároom a novinárom Martinom Veselovským. "Covid je vážna a nebezpečná choroba, primerane sebavedomý človek s ním však musí vedieť žiť. V nemocnici by som očakával rovnakú starostlivosť ako ostatní," tvrdí bývalý prezident Václav Klaus.



Svojimi kontroverznými výrokmi český exprezident nešetril ani tentokrát. "Izolovať sa majú chorí a zdraví majú mať možnosť ísť sa lyžovať, alebo na večeru do reštaurácie," domnieva sa Klaus.

Na otázku, ako si vysvetľuje nárast počtu úmrtí v minulom roku, ale jasne odpovedať nedokázal. Klaus tiež uviedol, že "režim, ktorý je u nás a v susedných krajinách zavedený, je príkladom potlačovania občianskych slobôd".

Keď padla reč na Klausovu nedávnu návštevu v reštaurácii, v ktorej strávil viac ako hodinu, ohradil sa tým, že v onú minútu podľa neho sedelo v českých reštauráciách tisíce ľudí, ale nikto si to nevšíma, lebo nie sú známi. Navyše si Klaus podľa svojich slov nedáva za cieľ "ísť príkladom pre ostatných".

Václav Klaus sa vydal na obed napriek zákazu a bez rúška
Akoby "mocní" súťažili, kto poruší vládne nariadenia okatejšie! Teraz má maslo na hlave český exprezident a popierač vládnych opatrení Václav Klaus (79), informuje portál Blesk. Čítať ďalej
13 | 01 | 2021 | Timotej Dudka