Draxler: Šli by ste na výlet do hôr s niekým ako Matovič?
24 | 01 | 2021 I sefredaktor

"Išli by ste na dlhší výlet do hôr s niekým ako Matovič? Asi ťažko, lebo viete, že o chvíľu rozbije celý kolektív, otrávi atmosféru neustálym priťahovaním pozornosti na seba a nezastaviteľnými hlúpymi (preňho vtipnými) poznámkami," píše v statuse na FB bývalý minister školstva Juraj Draxler.




Mimochodom, to, čo teraz zažívame, je veľmi vážnym varovaním pred tým, aby sme si do politiky púšťali nevyzreté osobnosti s celou škálou komplexov, najmä menejcennosti.


"Dôverovali by ste niekomu ako Krajniak na to, aby ste ho nechali na oslave v spoločnosti svojich dobrých priateľov, nechali ho viesť domovú schôdzu alebo mu dokonca zverili stráženie svojich deti? Asi nie, lebo viete, že je to, opäť, človek, ktorý hlavne strháva pozornosť na seba, nevie si pomôcť a pýši sa rôznymi výstrednosťami, ktoré sa zaujímavé zdajú jedine jemu samému," pokračuje exminister.


"Chceli by ste za priateľa niekoho ako vrchného maršála Naďa? Na prvý pohľad taký nenápadný, ale po určitej dobe by ste si ho pravdepodobne zablokovali v mobile a nechali sa pred ním všade zatajiť. Lebo na povrch veľmi rýchlo vypláva, aký agresívny ten človek vlastne je," konštatuje Draxler.




Každý z nich má úplne zjavne nejaký problém, ktorý si rieši na úkor okolia. Prečo, to vidno z toho, že mali problém v živote niečo dosiahnuť. Matovič síce zarobil nejaké peniaze, ale na veľmi pochybnom biznise (strkanie papierov do schránok), ktorým sa, úprimne, ťažko nejak pýšiť. Diplom získal podvodom.


Krajniak ani len poriadne nedoštudoval a živil sa hlavne prepletaním medzi rôznymi politicko-biznisovými klikami. Veľmi chcel byť intelektuál, ale nič nevie, tak sa štylizuje aspoň do infantilnej pozície "posledného križiaka".


Naď je taký večný úradník a think-tankový sluha vyšších záujmov. To tiež človeka veľmi nenapĺňa na to, aby si sám seba vážil. Takéto typy sú práve svojou žlčovitosťou veľmi príťažlivé ako "opoziční politici" lebo ľudia im tak nejak uveria, že tie ich komplexy sú originálnym rozhorčením a snahou niečo zmeniť. Ale oni tým len začali svoju púť pomsty voči všetkému, čo sa im zdalo nespravodlivé - voči nim samým. A tým, ako sa im nedarí a nedarí, tak ten okruh nespravodlivého rozširujú stále viac a viac, až tá nespravodlivá sila, obrátená proti nim, je v ich očiach väčšina obyvateľstva.




"A tak vás z pomsty pošlú hodinu si niekde postáť kvôli bezcennému papieriku. Tá moc je pre nich úžasná, uzatvára Draxler.