Kráľ je mŕtvy! - zomrel legendárny moderátor CNN Larry King
23 | 01 | 2021 I sefredaktor
Zomrel legendárny moderátor CNN Larry King. Správa o jeho smrti sa objavila na jeho oficiálnom účte na Twitteri v sobotu ráno miestneho času. "S hlbokým zármutkom spoločnosť Ora Me dia oznamuje, že zomrel náš spoluzakladateľ, moderátor a priateľ Larry King," cituje Twitter portál tvnoviny.sk.


Začiatkom januára médiá informovali, že Kinga hospitalizovali po nakazení sa koronavírusom SARS-CoV-2. Moderátor mal však aj predtým viaceré zdravotné problémy. Okrem iného trpel cukrovkou 2. typu a prekonal niekoľko infarktov. V roku 2017 oznámil, že mu diagnostikovali rakovinu pľúc a podstúpil úspešnú operáciu na jej liečbu.


Kingova kariéra v rozhlase a televízii trvala 63 rokov. Uznávaný bol ako nestranný moderátor. V spravodajskej televízii CNN moderoval 25 rokov program Larry King Live. Z relácie odišiel v roku 2010 po odvysielaní viac ako 6000 epizód. V nasledujúcom roku bol ocenený cenou Emmy za celoživotné dielo.



V marci 2012 založil spolu s mexickým magnátom Carlosom Slimom produkčnú spoločnosť Ora TV, ktorá vysielala jeho šou Larry King Now. V septembri 2017 King uviedol, že nemá v úmysle ísť do dôchodku a očakáva, že svoje programy bude moderovať, až kým nezomrie.

King bol osemkrát ženatý so siedmimi ženami, bol otcom piatich detí a mal deväť vnúčat a štyri pravnúčatá. Minulý rok ho zasiahla tragédia, keď v priebehu troch týždňov zomreli dve z jeho detí - dcéra Chaia King (rakovina pľúc) a syn Andy King (infarkt).