Danko obhajuje ruskú vakcínu Sputnik V, píšu české médiá
23 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Očkovanie proti Covid-19 sa na Slovensku začalo koncom decembra minulého roka. Používa sa iba vakcína od spoločnosti Pfizer. Nad voľbou očkovacej látky sa pozastavil aj bývalý šéf parlamentu a predseda SNS Andrej Danko, informuje portál Sputnik.


Vo štvrtok upozornil na očkovaciu stratégiu štátu predseda SNS a bývalý predseda Národnej rady SR Andrej Danko. Vo svojom príspevku sa najmä pozastavil nad prístupom, ktorý prevláda vo viacerých sférach života, že všetko, čo pochádza zo západu, je prínosné a dobré vrátane vakcín. Podľa predsedu SNS je nevyhnutné, aby občania Slovenska mali možnosť voľby v otázke očkovania.

"Občan SR má právo zvoliť si vakcínu, či už zo západu alebo východu. Samozrejme, je dôležité, aby vakcíny prešli testovaním a príslušnou registráciou. Príklad však nemusíme hľadať ďaleko. Maďari schválili očkovaciu látku Sputnik V," uviedol politik na Facebooku.

Sponzor Sputniku V apeluje: Ak ide o životy, na politiku treba zabudnúť
Záchrana ľudských životov uprostred zúriacej pandémie je oveľa dôležitejšia ako presadzovanie politických zámerov, uviedol pre portál RT Kirill Dmitriev, výkonný riaditeľ Ruského fondu priamych investícií, ktorý sponzoroval vývoj vakcín Sputnik V.... Čítať ďalej
22 | 01 | 2021 | Marek Molnár