Vicepremiér Holý: Moja výnimka nie je žiadna aféra! A Remišová mi môže odkazovať, čo chce
22 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová
Vicepremiér Štefan Holý (Sme rodina) poskytol rozhovor portálu Pluska, v ktorom sa vyjadril k svojej výnimke na cestovanie do Veľkej Británie aj ku kritike novely zákona o verejnom obstarávaní. Politik tvrdí, že jeho výnimka nie je žiadna aféra a pustil sa aj do vicepremiérky Veroniky Remišovej.

Na otázku, ako vníma svoju aféru okolo pandemickej výnimky, Holý priamočiaro odpovedal: "Nevidím žiadnu aféru. Chodím sa starať o deti. To nevnímam ani ako aféru, ani ako papalášizmus." V ďalšej odpovedi dokonca tvrdil, že po prepuknutí aféry a hnevu verejnosti "sa mi to zdalo ako banalita".

Vicepremiér Holý je takisto kritizovaný nielen médiami, ale aj štátnymi orgánmi a tretím sektorom za pripravovanú novelu zákona o verejnom obstarávaní z jeho dielne. Na základe zásadného stanoviska generálnej prokuratúry sa proti jeho návrhu ozval aj samotný Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO). Holý v rozhovore námietku ÚVO úplne zmietol zo stola a do patričných medzí vykázal aj kolegyňu, vicepremiérku Veroniku Remišovú (za ľudí), ktorá ho takisto vyzvala na stiahnutie novely.

"Akože čo s tým? Pani Remišová môže vyzývať, koho chce, na čo chce. Mám formálne poverenia či už z plánu legislatívnych úloh, prípadne iné politické poverenia, ktoré sú pre mňa záväzné. Vyhlásenia pani Remišovej do médií pre mňa záväzné nie sú," vyhlásil sebavedome Holý.

Vedec učí na prestížnej škole v Londýne, no výnimku na cestovanie nedostal. Holý ju udelil sám sebe
Nadácia Zastavme korupciu uverejnili na svojej stránke článok, v ktorom vedec Martin Husovec opisuje, ako požiadal ministerstvo o podobnú výnimku, akú dostal vicepremiér Štefan Holý. Hoci učí na siedmej najprestížnejšej právnickej fakulte na svete,... Čítať ďalej
21 | 01 | 2021 | Michal Filek