"Ušetrím euro, dostanem Covid": V Lidli vypukol boj kvôli lacným respirátorom (VIDEO)
22 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Na Facebooku sa objavilo video z jednej pobočky obchodného reťazcu Lidl, kde sa ľudia na seba tlačia kvôli zlacneným respirátorom FFP2, informuje portál Nový čas.


Lidl ponúka respirátory FFP2 už dlhší čas, avšak teraz obchod uplatnil aj 33-percentnú zľavu, pričom balenie troch respirátorov ste mohli kúpiť za 1,99 EUR. Obchod pravdepodobne nečakal, čo touto zľavou vyvolá.

Ako môžete vidieť na videu, ľudia sa v zápale nákupu tlačili medzi sebou, akoby žiadna pandémie nebola.

[0]=AZVy8qHBytyNAO0aV6Zj7k8uYaqUnx3VeC0ht_qozPigW-eVHNlxTZSFsrV7Fv-xbz5tD0J-YyjW8NCxiDuqCtEhYTjQxuWxrlA73ZGhWQH9uQZfUlewBofSC3hjGmSGVLc0kxOjSWrwXSNDSzPB9Vy2&__tn__=%2CO%2CP-R

Tomáš Callo, ktorý zavesil video na Facebook, pridal do popisu aj rozhovor z obchodu medzi predavačkou a zákazníčkou: "Pri pokladni: Predavačka: pani, nemôžete si zobrať 30 balení, maximum je 10. Zákazníčka: dobre, tak to rozdelíme na 3 nákupy," uviedol.

Nepochopiteľné video zdieľalo už viac ako 1000 ľudí. "Bola som dnes, že kúpim mamke tie respirátory .... O 08.00 po nich ani chýru, lebo si ráno o 07.00 ľudia brali aj po 10 balení. To asi do zásoby k tej múke, čo majú doma, alebo niekto, kto to výhodne predá ďalej. Krajina a ľudia na pohľadanie...." uviedla v komentári Ľubica.

Ďalšia používateľka Barbora taktiež nechápala mentalite nakupujúcim, keď uviedla: "Veď tie respirátory tam majú už aspoň mesiac a úplne v pohode doteraz. Tri kusy za 2,99. To akože kvôli euru idem chytiť Covid?"

„V tlačenici sa pomaly pobiť kvôli respirátorom, na ktorých ušetrím euro ... aby som si nimi zdravie chránil,“ okomentoval situáciu aj premiér Matovič.

Matovičova sestra karhá brata: Igor, ľudia na Slovensku rátajú každý cent, hovorila som ti to už dávno
Zuzana Belicová skritizovala svojho brata pod príspevkom stránky Extra plus, v ktorom sa písalo o nevhodnej irónii Igora Matoviča v súvislosti s tlačenicou v obchodnom reťazci Lidl, kde sa predávali lacnejšie respirátory. Čítať ďalej
22 | 01 | 2021 | Marek Molnár