Ľuboš Blaha: „Keby mala závisť ľudskú podobu, vyzerala by ako Michal Šimečka!“
22 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Ľuboš Blaha sa stal najmladším slovenským politikom, o ktorom písali v oxfordských dejinách politického myslenia. Zrejme to nedokáže stráviť europoslanec za Progresívne Slovensko Michal Šimečka, za čo mu Blaha poriadne vynadal.


Blaha je známy ľavičiarskymi názormi, ktorými sa netají ani na sociálnej sieti. V statuse sa tentokrát zameral na Šimečku a jeho nespokojnosť s tým, že Blaha sa ocitol v oxfordských dejinách politického myslenia spolu s Eduardom Chmelárom, ktorý bol takisto vyhodený z Akadémie Policajného zboru.
Oxfordská univerzita by mala do knihy okamžite zaradiť aj Šimečku

Podľa Blahu Šimečkovi zrejme prekáža, že v oxfordských dejinách politického myslenia nepísalo o ňom, čo nedokáže stráviť.

„Áno, priznám sa, aj mne z toho puká srdce. A myslím, že s ním súcití celé Slovensko. Ako sa to mohlo stať, že nášho Michala do knižky nezaradili! Chúďa naše! Navrhujem zvolať generálny štrajk a nekompromisne požadovať od Oxfordskej univerzity, aby bezodkladne zaradila do svojej knihy aj Michala Šimečku. Je to predsa jeho ľudské právo! Ako k tomu prídu všetci slovenskí slniečkari a liberáli, že tam nie je!,“ píše poslanec.



 
Som hrdý na to, že bojujem proti migrácii a nekopem do Ruska

V knihe opisujú najvýznamnejších politických filozofov za posledných 250 rokov na Slovensku, v Česku, Maďarsku, Poľsku, Pobaltí a bývalej Juhoslávii a ocitnúť sa tam spoločne s menami ako Masaryk, Mináč, Štúr či Žižek je veľká vec.

„A naozaj mi príde trochu trápne, že Šimečka vyhlasuje, vraj je málo, že tam o mne písali iba na jednom mieste. O stovkách autorov tam písali na jednom mieste a väčšine venovali maximálne odsek, rovnako ako mne - takto to chodí v učebniciach, milý Michal. Vieš?“ uvádza poslanec.

„A Šimečka píše, že týmto by sa nepýšil. A prečo nie? Ja som hrdý na to, že bojujem proti migrácii a nekopem do Ruska. Som slovenský ľavičiar a svoje postoje som filozoficky zdôvodnil v knižke Antiglobalista, ktorú si môže Michal Šimečka prečítať aj v angličtine, pretože minulý rok ju vydalo svetoznáme vydavateľstvo spoločenskovednej literatúry Peter Lang,“ píše Blaha.

Blaha o Matovičovi: Nedovzdelaný pajác kope do odborníkov a rozdrapuje sa ako opitý štamgast v štvrtej cenovej
Poslancovi Ľubošovi Blahovi sa nepáčia najnovšie vyjadrenia premiéra Matoviča, ktorý zaútočil na vedcov. „Už dávno nestačí, aby odstúpil - ten pán (Matovič) bude jedného dňa súdený a odsúdený," napísal Blaha na Facebooku. Čítať ďalej
13 | 01 | 2021 | Petra Demková

Blaha: Takto sa to nerobí, do psej matere. Vzchop sa, chlape!

Blaha vysvetľuje, že napísal kopu kníh, ktoré mali úspech. „Nezáviď prosím. Je to nedôstojné. Pôsobíš ako malý chlapček na pieskovisku, ktorý ohadzuje ostatných formičkami, lebo nepostavil ten najkrajší hrad z piesku. Takto sa to nerobí, do psej matere Vzchop sa, chlape!

Ak budeš chcieť, rád ti požičiam ktorúkoľvek z mojich filozofických či politologických kníh. Vyber si. Niečo naštuduješ, niečo sám napíšeš a možno sa aj tebe raz podarí ocitnúť sa v oxfordských dejinách. A ja ti potom úprimne zagratulujem,“ uzatvára poslanec Smeru.

Blaha: „Kým sa prezidentka Matovičovej luze nevzoprie, nie je našou prezidentkou.“
Novoročný príhovor prezidentky Zuzany Čaputovej sa niekomu páčil, inému menej a niekomu, ako poslancovi za Smer-SD Ľubošovi Blahovi, vôbec. Čítať ďalej
02 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.