Chmelár k Pumpe: Čo je vtipné na odkaze, že „Lučanský sa obesil preto, aby jeho rodina neprišla o majetky“?
22 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.
Zábavná relácia RTVS Pumpa je "smutnou vizitkou nielen tvorcov a manažmentu RTVS, ale predovšetkým vkusu slovenskej verejnosti. Čo je vtipné na odkazoch, že „Lučanský sa obesil preto, aby jeho rodina neprišla o majetky“?, alebo „Aj keď má vláda nedostatky, je vždy lepšia ako Smero-Hlas“?  pýta sa v statuse na FB politický analytik Eduard Chmelár.  

„To, čo predvádza Pumpa, je „vtipné“ asi tak ako Fašírka v mečiarovskej STV. Jej tvorcovia nerobia satiru politiky, ale politiku satiry. Ich odkazy sú veľmi jasne politické, prvoplánovo politické," konštatuje analytik, podľa ktorého je politická satira dôležitým ventilom napätej spoločenskej situácie a má dôležité miesto v každej demokratickej krajine.

 



Toto nie je politická satira, toto je politická propaganda. Ak chce RTVS robiť politickú satiru, mala by najať kvalitných stand-up komikov, ale nie bulvarizovať politiku sprostými rečami.,“ zdôrazňuje Chmelár, podľa ktorého za fiasko nie sú zodpovední herci, ale manažment RTVS, ktorý si projekt objednal.

„Banda primitívov bez vzdelania, kultúry a morálnych zásad,“ hodnotí súčasnú vládu Chmelár
19 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.


Odvolávanie sa na to, že ľudia to pozerajú, je podľa analytika smiešne až poburujúce. „Potrebujeme verejný priestor kultivovať, nie znehodnocovať. A ak si to neuvedomíme, potom sa už netreba na nič sťažovať, na nič nadávať, pretože aká zábava – taký národ, aký národ – takí politici, akí politici – také elity, aké elity – taký vkus,“ píše v samom závere Eduard Chmelár.

Chmelár ostro skritizoval spravodajstvo RTVS. "Zmenilo sa na tupú propagandu celoplošného testovania"
Eduard Chmelár si dnes pozrel hlavnú spravodajskú reláciu RTVS a zostal znechutený. Okamžite sa so svojimi pocitmi podelil s čitateľmi prostredníctvom statusu na facebooku. Správy verejnoprávnej televízie sú vraj náhradou za chorý nápad... Čítať ďalej
16 | 01 | 2021 | Michal Filek