Blaha o Matovičovom poradcovi: Na hulváta doja štát a lejú státisíce do svojich ľudí
22 | 01 | 2021 I sefredaktor

"Tristodeväťdesiat tisíc pre Matovičovho poradcu od ministra Budaja - všetci z OĽaNO, tak ako kedysi pri advokátovi Miškovičovi. Na hulváta doja štát a lejú státisíce do svojich ľudí," komentuje na FB opozičný poslanec Ľuboš Blahaškandál s vyplatením dotácie pre združenie, v ktorom je štatutárom bývalý poradca Pavol Kalinský v rezorte životného prostredia. 




Ak by sa takéto niečo stalo za Roberta Fica, tak by nás médiá trhali od rána do večera, teraz čušia ako voš pod chrastou.




Viete, ako sa volá Matovičov poradca? pýta sa Blaha: Pavol Kalinský. Bol to jeden zo skupiny slniečkarskych novinárov na čele so Zuzanou Hanzelovou, ktorí v roku 2018 teatrálne odišli z RTVS, pretože od nich vedenie požadovalo objektívne spravodajstvo a nie jednostranné kopanie do Smeru. Počas Majdanu na Slovensku vytvárali z verejnoprávnej televízie hlasnú trúbu opozície, podporovali konšpiračné teórie proti vláde a hecovali ulice. Správali sa ako trójske kone Matoviča a jeho oligarchov," konštatuje poslanec.




Blaha popisuje kariérny postup "slávnych novinárov" po odchode z RTVS: Pavol Kalinský - stal sa poradcom Matoviča, ktorý dostal od vlády 390-tisíc, Zuzana Hanzelová - stala sa redaktorkou denníka SME, ktorý vlastní Penta, ktorá hnutiu OĽaNO kedysi písala program, Katarína Jánošíková - takisto sa stala redaktorkou SME a dnes je aj spolupracovníčkou nadácie Zastavme korupciu, ktorú financuje jeden z milionárov z Esetu, Daniela Hajčáková - redaktorka SME. "Akosi sa to hemží opozičnými médiami a finančnými skupinami, nemyslíte?" pýta sa poslanec.




Do partie spolitizovaných novinárov, ktorí organizovali vzburu v RTVS, radí Blaha aj Kristiána Čekovského, ktorý je dnes je poslancom OĽaNO apredsedom výboru pre médiá. "Jedna z najväčších podržtašiek premiéra Matoviča," podčiarkuje.




"Doplňme ešte, že Matovičov poradca Kalinský žije s novinárkou z Aktualít, ktorá sa pýšila tým, že bola pri zatýkaní Tibora Gašpara skôr než polícia. Od koho asi tak mala informáciu o zatýkaní?" kladie otázku opozičný politik.




"Toto nie je len o 390-tisícoch, toto je systematická korupcia a klientelizmus. Novinári boli zneužití v politickom boji a dnes im chodí odmena. A keby sa na to náhodou chcela polícia pozrieť, už nebude môcť. Aj o to sa OĽaNO ide postarať. Ministerka Milanová už ohlásila, že novinári budú beztrestní," uzatvára Ľuboš Blaha.