"Už se perou" -Sulík podáva trestné oznámenie na Holého spolupracovníka
21 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Richard Sulík začal dávať o sebe najavo, že v koalícii existuje. Podal trestné oznámenie na Marcela Slávika, človeka blízkeho podpredsedovi vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefanovi Holému.


Sulík mal informácie o problémoch, ktoré mnohým spôsobuje nielen komplikovaný stavebný zákon. Situáciu začal znepríjemňovať aj Marcel Slávik, ktorý mal vstupovať do stavebných konaní. „Blokoval stavby, kým nedostal sponzorské pre svoje združenie. "Požiadavky boli napríklad - fontána na streche, stromy na parkovisku a podobne. Splňte alebo zaplaťte,“ povedal Sulík. Informuje o tom web 1.pluska.sk.

Pred pár mesiacmi preto Richard Sulík vyzval staviteľov, aby mu o takýchto praktikách povedali. „Ukázalo sa že Marcel Slávik úraduje po celom Slovensku a urobil si z toho živnosť. Som prekvapený jeho kreativitou. Slávik má oči všade, od kultúrnych podnikov, cez developerov až po štátne podniky,“ tvrdí minister s tým, že Slávik má rozrobených veľa projektov a do každého jedného posiela svoje pripomienky a zdržuje.

„To je správny pojem - zdržovanie, lebo čas sú peniaze a staviteľ si mnohokrát rozmyslí, či sa mu má stavba natiahnuť o pol roka, alebo radšej zaplatí príspevok nejakému združeniu,“ myslí si minister. Podal preto v tejto veci trestné oznámenie na generálnu prokuratúru: „Chcem vyzvať aj ďalších staviteľov aby sa mi ozvali ak majú problém s Marcelom Slávikom, alebo s jemu podobnými. Nemá na túto vec monopol, sú aj iné prípady.“

Zaujímavosťou podľa portálu 1.pluska.sk je, že podpredseda vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý v lete 2020 uvažoval, že Slávika zavolá do vládnej komisie pripravujúcej zmenu stavebného zákona. Sulík na brífingu preto reagoval na otázku, čo si myslí o tom, že Holý prizval Slávika do tvorby stavebného zákona a či má informáciu o tom, že stále spolupracujú. „Nevyzerá to dobre, keď je v tíme Holého poradcov Slávik. Ale verím, že Holý to spravil v dobrej viere,“ skonštatoval Richard Sulík.

Matovič sa bojí Sulíka, ktorý má vraj sľúbenú polovicu poslancov Za ľudí a mohol by položiť vládu
Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) vyhlásil, že SaS by mohla rozbiť koalíciu prostredníctvom vnútornej nejednotnosti strany Za ľudí. Priznal tiež, že minister hospodárstva Richard Sulík nakúpil antigénové testy od „dopredu vybranej... Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Gabriel Matta