Gina Lollobrigida tvárou talianskej očkovacej kampane proti COVIDu-19
21 | 01 | 2021 I Ingrid Vrabcová

„Nemajte obavu, chcem ešte žiť,“ – vyhlásila 93-ročná talianska filmová diva, ktorá sa angažuje v boji proti koronavírusu, píše rakúsky denník Kurier


Talianska herečka Gina Lollobrigida sa stala tvárou očkovacej kampane proti koronavírusu v Taliansku. Táto 93-ročná diva sa nechala zaočkovať v Ríme, a motivovala tak svojich krajanov, aby urobili to isté. „Mala som isté obavy, ale pri očkovaní som nič necítila. Netreba sa teda toho báť,“ – povedala táto známa Rimanka v rozhovore pre milánsky denník Corriere della Sera.


„Chcem žiť, chcem pracovať. Musím dokončiť ešte niekoľko sôch,“ – dodala  herečka, známa aj ako fotografka a sochárka. „Očkovacia kampaň ukazuje, že keď konáme všetci spolu a robíme správne veci, nájdeme východisko z pandémie,“ – uviedla diva, ktorá sa na očkovaní objavila v kožuchu.


K tváram očkovanej kampane proti koronavírusu v Taliansku patrí aj  90-ročný Sami Modiano, ktorý prežil holokaust. Spolu so svojou manželkou Selmou Doumalarovou sa nechal zaočkovať v Ríme. „Som optimista, lebo vidím, že vakcína účinkuje na celom svete. Musíme spoločne kráčať touto cestou. Túto skúšku zvládneme,“ – doda Modiano.


Taliansko začalo s očkovaním proti COVIDu-19 ešte 27. decembra. Doposiaľ bolo zaočkovaných 1,15 milióna obyvateľov. Očkovanie v krajine sprevádza rozsiahla propagačná kampaň. Talianskej vláde sa podarilo na nafilmovanie série štyroch reklamných spotov získať uznávaného oscarového režiséra Giuseppea Tornatorea ("Cinema Paradiso"), uzatvárajú noviny Kurier.