Čepček opäť vytiahol interrupcie, Šofranko žiada jeho vyhadzov z klubu OĽaNO
21 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Poslanec Čepček z OĽaNO opäť prichádza s interrupciami, Záborská mu drží palce a jednotka kandidátky Šofranko chce rázny postoj.


Poslanec Martin Čepček je podľa webu dennikn.sk opäť na hranici vylúčenia z poslaneckého klubu OĽaNO, ktorý má od volieb 53 členov. Do parlamentu totiž opäť predložil návrh zákona, ktorým chce zrušiť interrupcie na požiadanie ženy. Pred polrokom od OĽaNO za to dostal „žltú kartu“.

Vtedy OĽaNO argumentovalo tým, že svoj návrh neprerokoval s poslaneckým klubom, jeho predloha navyše konkurovala kolegyni Anne Záborskej (OĽaNO – Kresťanská únia). A jej návrh napokon neprešiel.

Web konštatuje, že "nie je to prvýkrát, čo sa Čepček za necelý rok v Národnej rade správa ako nezávislý poslanec. Viackrát podporil návrhy kontroverzného poslanca KDŽP Štefana Kuffu, hlasoval aj za interrupčné návrhy kotlebovcov, nepodporil Sulíkovo „podnikateľské kilečko“."

Navyše - Čepček v januári nepodporil novelu ústavy o reforme justície ani novelu ústavného zákona, ktorou mohla vláda predĺžiť núdzový stav. Tvrdil, že nebol presvedčený o „dobrom úmysle a kvalite“ zákona.

Analýza Denníka N o hlasovaniach v Národnej rade na sklonku roka ukázala, že patrí k tým, čo sa najčastejšie rozchádzajú s postojmi jeho poslaneckého klubu.

Odborári odmietajú „politické čistky” na okresných úradoch, OĽaNO ide doladiť detaily
Konfederácia odborových zväzov SR odmieta novelu zákona koalície o organizovaní miestnej štátnej správy, informuje Nový Čas. Čítať ďalej
21 | 01 | 2021 | Timotej Dudka/TASR