Politológ Rončák: Mám minúť peniaze za test, hoci sedím od Vianoc doma? Je mi zle z nášho štátu
20 | 01 | 2021 I Michal Filek

Ivan Rončák je politológ a konzervatívny politik. Dlhé roky spolupracoval s Transparency international Slovensko, kde, podľa vlastných slov bránil verejné financie. Keďže od Vianoc sedí s rodinou doma, má dnes morálnu dilemu. "Mám minúť verejné peniaze na test, či má koronavírus?"


 

"Najťažšia dilema v mojom živote. Celý život bránim verejné financie: ako aktivista, v TIS, v ZOMOSe, ako mestský poslanec aj pomocník Veroniky Remišovej a spol. som pomohol ušetriť našej krajine desiatky miliónov EUR. Celý život dodržiavam pravidlá - jedinú pokutu som platil za zvonček na bicykli pred 11 rokmi," píše Rončák na facebooku.

 

Od Vianoc totiž sedí s rodinou doma, s nikým sa nestretávajú, ani rodičov neboli pozrieť, nikoho.

 

"Deti nám skáču po hlave (lebo školy tiež zavreli), ponorka. A ja mám zbytočne minúť z verejnej kasy peniaze za test, či mám vírus? Viem, malá suma, ale princíp. Cítim sa ako zlodej pripravujúci sa na lup. Do tejto dilemy ma dostal slabý štát, ktorý nedokáže vymôcť dodržiavanie pravidiel a preto sa musí na všetkých pozerať ako na ich porušovačov, lebo v tejto chvíli asi nemá veľa iných možností. Je mi zle z nášho štátu."

 

 

Pre rakúske médiá sú obmedzenia Slovákov šokujúce
Včera si ohlásenie plošného testovania (a.k.a. "skríningu") pánom premiérom všimli aj v rakúskych správach, píše advokát Ján Čarnogurský ml. na svojom Facebooku Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Imrich Kovačič