"OĽaNO ide sprivatizovať okresné úrady a dláždi si cestu k čistkám na nich," protestuje Draxler
20 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Politicky ovládnuť vedúcich funkcionárov okresných úradov, to je "vedľajší" efekt legislatívneho zámeru OĽaNO, ktoré navrhuje, aby vedúcich odborov okresných úradov bolo možné odvolať na návrh ministra alebo predsedu ústredného orgánu štátnej správy. Poslanci navrhovanú zmenu odôvodňujú potrebou dať šancu novej generácii úradníkov.


Na sociálnej sieti vyjadril ostrý nesúhlas s týmto zámerom exminister školstva Juraj Draxler.

Reprofoto status FB (@Juraj Draxler)



"Igor pokračuje v úsilí kompletne ovládnuť štát:



Jeho poslanci práve predložili návrh na zmenu v zákone o štátnej službe, podľa ktorej by mohli úradníkov okresných úradov odvolávať priamo ministri!!!" Varuje verejnosť Juraj Draxler.


"Len pripomínam, že ešte na jar sa zaprisahávali, že to politické dosadzovanie prednostov okresných úradov, ktoré vtedy mnohých tak rozčúlilo, to už bolo to úplne posledné, čo si dovolili, inak na nikoho nesiahnu.

A teraz toto, čistky bude môcť robiť dokonca priamo ústredie." Dodáva v krátkom statuse Draxler.

V diskusii pod statusom jej účastníci pripomínajú, že "šéfov okresných úradov už si aj tak OĽaNO dosadilo aj bez výberových konaní podľa vlastných kritérií straníckej "oddanosti"".


"Kedy si už konečne novinári trúfnu aj na ziapajúceho Matoviča? Ide o životy ľudí," hovorí Draxler
"Časť slovenského internetu sa dnes teší z toho, ako novinárka Tódová na tlačovke "naložila" Robertovi Ficovi. Nejdem rozoberať kde oprávnene, kde prípadne nie, ale iná vec ma zaujala: kedy si už konečne novinári takto trúfnu aj na ziapajúceho... Čítať ďalej
15 | 01 | 2021 | Ivan Brožík