Odborník na vyšetrovanie trestných činov kritizuje mainstream za "neznalosť" a šírenie hoaxu
20 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

"Povrchná kritika - z neznalosti." Píše Jozef Šátek. A svoje slová adresuje mainstreamu. Dokonca pritvrdil a nazdáva sa, že veľká časť "serióznej" tlače šíri hoax.


"Len prípadné zrušenie samostatného organizačného útvaru (oddelenia) na špeciálnej prokuratúre zameranej na extrémizmus vôbec neznamená, že by tieto prípady mali byť podceňované a menej aktívne vyšetrované." Tvrdí v statuse na sociálnej sieti bývalý elitný vyšetrovateľ, exšéf Úradu boja proti korupcii Jozef Šátek.

Reprofoto status FB (@Jozef Šátek)


"Osobne si myslím, že pri úvahách o jeho zrušení a začlenení do iného celku rozhodujúce slovo zohráva nižšia početnosť prípadov a menej náročné dokazovanie oproti najmä ekonomickým zločinom, i keď pravdaže v žiadnom prípade ho nechcem dehonestovať." Pripomína elitný vyšetrovateľ.

"Fakt, či sa orgány prokuratúry budú aktívne zameriavať na extrémistické prípady aj po zrušení oddelenia bude skôr závislý od zamerania hlavných úloh špeciálnej prokuratúry a kvality riadenia i výkonných prokurátorov. Či sa odhaľovanie a vyšetrovanie prípadov s extrémistickým prvkom nespomalí ale bude mať trvalú vysokú úroveň ani tak nezávisí od orgánov prokuratúry ako skôr od kvality a efektívnosti práce útvarov NAKA a jej špeciálnej zložky na tento druh trestnej činnosti." Vysvetľuje Jozef Šátek.

Na záver statusu veľavravne dodáva: "Novinárske články o ohrození či oslabení represívneho boja proti extrémizmu boli fakticky poplašné internetové správy - hoax."

Exšéf Úradu boja proti korupcii Šátek si pochvaľuje prácu alternatívnych médií pri kritike vlády
"Ak si niekto myslí, že naše kritické statusy na fb nemajú žiadny dopad na politiku vlády, tak sa určite mýli, pretože niektoré trafia priamo do čierneho. Ešte 13.1.2021 som skritizoval vládu SR, že rokovala o celoplošnom testovaní obyvateľov bez... Čítať ďalej
16 | 01 | 2021 | Ivan Brožík