AKTUALITA: NAKA opäť zatýka v Žiline (AKTUALIZOVANÉ)
20 | 01 | 2021 I Michal Filek/TASR

Počas akcie s názvom Plevel 2 zatkla dnes NAKA v Žiline predsedníčku krajského súdu Evu Kyselovú, aj jej predchodkyňu Máriu Urbanovú. Malo sa tak stať na základe výpovede od septembra väzobne stíhaného sudcu tohto súdu Pavla Polku, ktorý, podľa informácie spravodajstva RTVS začal spolupracovať s políciou. 


"Zatýkanie vysokopostavených predstaviteľov justície sa, zdá sa, neskončilo! Národná kriminálna agentúra (NAKA) má momentálne zasahovať v Žiline," uviedol pred chvíľou portál 1.pluska.sk.

"Obe sú stíhané za zločin prijímania úplatku formou spolupáchateľstva a zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa závažnejším spôsobom konania, a to porušením dôležitej povinnosti vyplývajúcej zo zamestnania, postavenia alebo funkcie, alebo uloženej podľa zákona," spresnil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Obvinené mali podľa polície od februára 2015 do augusta 2019 za peňažné úplatky rozhodovať trestné veci na KS v Žiline v prospech trestne stíhaných osôb. "Momentálne so zadržanými obvinenými prebiehajú potrebné procesné úkony," dodal s tým, že ďalšie informácie nie je možné zverejniť.

 

Dvaja zadržaní z akcie Plevel zostávajú vo väzbe
11 | 01 | 2021 | sefredaktor