Taraba: Keby africká krajina organizovala boj s HIV vírusom tak ako naša s COVIDom...
19 | 01 | 2021 I sefredaktor

Nezávislý poslanec Tomáš Taraba vysvetľuje v statuse na FB nelogickosť opatrení prijatých slovenskou vládou v boji proti pandémii a na porovnaní s opatreniami africkej krajiny v boji proti HIV odhaľuje slabé miesta v taktike kabinetu  premiéra Matoviča. "Skúste niekomu v banánovej africkej republike vysvetliť, že toto vláda považuje za najlepší spôsob ako zastaviť šírenie vírusu," píše poslanec.




"Predstavme si, že si nejaká africká krajina, ktorá bojuje s pandémiou HIV vírusu, zoberie príklad od našej vlády. Veď to nie je vláda banánovej republiky, ale vláda členskej krajiny EÚ, plná študovaných odborníkov. Afričania si preložia manuál a slovičko test na Covid len vymenia slovíčkom test na HIV a upravia do príbehu,"  fabuluje Taraba.




"18.1. sa otestujete na HIV a ak ste negatívny, môžete mať pohlavný styk s kýmkoľvek až do 26.1. a následne môžete s negatívnym testom na HIV zo dňa 18.1. ísť na darovanie krvi od 27.1. do 2.2. bez obmedzenia, pokračuje poslanec.


"Nikto sa nebude už pýtať, či ste mali pohlavný styk s niekým po testovaní a či ste sa nakazili, dôležité je, či ste boli 18.1. na testovaní a či máte papierik, že ste boli negatívny. Skúste toto niekomu v banánovej africkej republike vysvetliť, že takto si tu my žijeme a toto naozaj vláda považuje za najlepší spôsob ako zastaviť šírenie vírusu," uzatvára Taraba.