Matovič vedie krajinu do chaosu, ale za všetko môže Fico, tvrdí progresívec Šimečka
19 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová
Vláda Igora Matoviča núti ľudí do celoplošného testovania, aj keď odborníci hovoria, že je to nezmysel. Vydáva rozporuplné nariadenia ohľadom lockdownu a udeľuje papalášske výnimky, no za všetko aj tak môžu Fico s Pellegrinim, píše na sociálnej sieti europoslanec Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

Slovensko je posledné v celej EÚ, pokiaľ ide o výdavky na preventívnu zdravotnú starostlivosť, informuje progresívec. Európska komisia zverejnila dáta, podľa ktorých sme dali v roku 2018 na prevenciu iba 0,8 %  výdavkov na zdravotníctvo. Ešte aj predposledná Malta dala na prevenciu aspoň 1,3 % a priemer v EÚ bol 2,8%, teda vyše trikrát viac ako u nás.

Predseda súdnej rady Mazák je už zaočkovaný, chcel ísť príkladom
19 | 01 | 2021 | sefredaktor


"Toto je dedičstvo desiatich rokov vlády Fica a jeho verného sluhu Pellegriniho," tvrdí Šimečka.

Sám seba sa pýta, ako to súvisí s ochorením Covid-19 a hneď si aj odpovedá: "V počte nových infekcií na milión obyvateľov na tom Slovensko nie je až tak zle. V počte mŕtvych na milión obyvateľov však patríme v k najhorším na svete. Na Slovensku úplne zbytočne zomiera nadpriemerne veľa pacientov s covidom. Tento smutný fakt je dôsledkom zanedbaného zdravotníctva. Zanedbané zdravotníctvo je dedičný hriech všetkých slovenských vlád. Fico s Pellegrinim sú poslední, kto má právo kričať, že Slovensko nezvláda pandémiu. Do veľkej miery za to môžu práve oni."

 

https://www.hlavnydennik.sk/2021/01/16/doktor-marec-antigenove-testy-a-navyse-v-mrazoch-nezmyselny-truc-urazeneho-skol