Dvaja ľudia v Indii zomreli po zaočkovaní proti Covid-19, vakcína je pre niektorých údajne príliš riziková
19 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Dvaja ľudia v Indii zomreli po podaní vakcíny proti Covid-19. Výrobca vakcín medzitým odporučil niektorým skupinám, aby sa radšej nedali zaočkovať, informuje portál RT.


Pracovník nemocnice v Moradabade v Uttarpradéši zomrel deň po zaočkovaní. Syn muža pre miestne médiá uviedol, že je presvedčený, že jeho otec zomrel na vedľajšie účinky vakcíny. Povedal, že jeho otec mal pred zaočkovaním „zápal pľúc, kašeľ a prechladnutie“, ale po vakcíne sa „začal cítiť horšie“. Muž sa neskôr sťažoval na preťaženie a bolesti na hrudníku a bol prevezený do nemocnice, kde bol vyhlásený za mŕtveho.

Vládni úradníci však tvrdia, že jednotlivec podľahol zástave srdca, zdôrazňujúc, že ​​úmrtie „nesúvisí s očkovaním proti Covid-19“. Pitva preukázala, že postihnutý trpel krvnými zrazeninami a mal v pľúcach hnis.

Pacientovi bola podaná vakcína Covishield a po zaočkovaní bol držaný 30 minút v pozorovacej miestnosti, kde nebolo možné spozorovať žiadne vedľajšie účinky, tvrdia zdravotnícki pracovníci.

Regulačný úrad EÚ schválil vakcíny Pfizer a Moderna aj napriek pochybnej kvalite
Európska agentúra pre lieky (EMA) čelila tlaku po schválení niekoľkých vakcín proti Covid-19, informuje francúzsky denník Le Monde. Čítať ďalej
18 | 01 | 2021 | Marek Molnár


Druhé úmrtie bolo hlásené v Bellary v Karnatake. 43-ročný muž bol zaočkovaný v sobotu a v pondelok zomrel. Vláda tvrdí, že muž trpel kardiopulmonálnym zlyhaním. Nie je jasné, akú vakcínu dostal. India udelila začiatkom tohto mesiaca núdzové schválenie dvom variantom vakcíny proti Covid-19: Covaxin od Bharat Biotech a Covishield, očkovacia látka založená na receptúre AstraZeneca/Oxford, ktorá je vyrábaná Indickým vakcinačným ústavom.

V pondelok spoločnosť Bharat Biotech vydala informačný list, v ktorom odporučila vakcínu nepodávať osobám, ktoré trpia „akýmikoľvek alergiami“.

Dokument tiež hovorí, že ľudia s horúčkami alebo poruchami krvácania by sa taktiež nemali dať zaočkovať.

Keď sa konšpiračné teórie stanú skutočnosťou: britské noviny označili očkovacie pasy za „osvedčenie o slobode“
Sunday Times je pod paľbou kritiky sociálnych médií, pretože označil očkovacie pasy za „osvedčenie o slobode“ s mnohými poznámkami, že táto myšlienka bola len pred niekoľkými mesiacmi považovaná za šialenú konšpiračnú teóriu, informuje portál... Čítať ďalej
18 | 01 | 2021 | Marek Molnár