Danko prijíma Pellegriniho výzvu na spoločný postup na povalenie Matoviča
19 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová
SNS zastavuje svoju iniciatívu zbierania podpisov za vypísanie referenda o predčasných voľbách a pridáva sa k aktivite Hlasu-SD Petra Pellegriniho. Vo videu na sociálnej sieti to povedal predseda národniarov Andrej Danko.

"Som však v rozpakoch. V petičnom výbore, ktorý navrhujete, by mali byť zástupcovia Progresívneho Slovenska, pani Biháriová. Takisto zástupcovia strany Spolu. Verím, že ak položíme túto vládu, nevznikne liberálna vláda. SNS chce, aby ďalšia vláda bola postavená na národných, kresťanských a sociálnych hodnotách, ktoré sme zastávali v roku 2016 až do roku 2020," odkázal Pellegrinimu šéf národniarov Danko.

Koaličný poslanec Cmorej: Matovič sa vyhrážal pádom vlády, ak sa nebudeme riadiť jeho Facebookom
Vláda musí na pandemickú situáciu reagovať flexibilne, preto poslanci schvaľujú zákony narýchlo. Premiér sa navyše koalícii vyhrážal pádom vlády, informuje o tom v statuse na Facebooku koaličný poslanec Peter Cmorej (SaS). Čítať ďalej
18 | 01 | 2021 | Timotej Dudka


Medzičasom zverejnilo tlačové oddelenie Progresívneho Slovenska stanovisko, ktorým odmietlo iniciatívu za vypísanie predčasných volieb a povalenie Matovičovej vlády. Podľa progresívcov by predčasné voľby ničomu nepomohli.

"Verejne vyhlasujem, že SNS sa vzdá všetkých aktivít a pridá sa k tomuto referendu, ktoré by spojilo všetky iné politické sily. Vítame tento krok, tešíme sa na okrúhly stôl. Veríme však, že nik nebude politizovať na tejto téme. Pán Pellegrini, prosíme vaše tlačové oddelenie, aby už nezneužívalo túto tému. Ak sa máme spojiť musíme si sadnúť za jeden stôl a mať jednotné mediálne vystupovanie," vyhlásil Andrej Danko.

Pellegrini o petícii za predčasné voľby: Pozývam k spolupráci odbory, dôchodcov a opozíciu
Predseda Hlas-SD Peter Pellegrini uverejnil na sociálnej sieti podrobnosti o petícii za referendum o predčasných voľbách. K spolupráci prizval Konfederáciu odborových zväzov, Jednotu dôchodcov na Slovensku, Slovenský zväz protifašistických... Čítať ďalej
18 | 01 | 2021 | Petra Demková