Doktor Lipták: Mŕtvych je ako po iné roky. Infarkty, porážky a rakovinu vykazujú ako úmrtia na Covid-19.
18 | 01 | 2021 I Petra Demková

Lekár Peter Lipták tvrdí, že čísla úmrtí sú v roku 2021 rovnaké ako v predošlých rokoch. Chorých nahradili pozitívne testovanými a tých, čo zomierajú na infarkty, porážky a rakovinu, vykazujú ak obete Covid-19,“ napísal na Facebooku.  


„Máme tu situáciu, kedy nemáme chorých, ale máme veľa pozitívne testovaných a zomretých je celkovo rovnako ako po iné roky. Chorých nahradili v tejto panike pozitívne testovanými a tých čo zomierajú na infarkty, porážky, rakoviny ako obvykle, vykazujú, že zomreli na kovid. Teraz možno pribudnú zomretí lebo veľa ľudí zomiera na chaos, ktorý panuje v zdravotníctve, a oni to budú vykazovať ako prírastok na kovid,“ napísal známy lekár.

Doktor Lipták: Vďaka vám, čo ste pustili Matovičovu vládu k moci, skapeme ako psi
13 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová


V inom svojom príspevku sa pozrel na štatistiky testovaní. „Za druhý týždeň nového roku 2021 z PCR testov tu máme odhadom (ide maximálne o jednu desatinu z pozitívne testovaných) 1 954 pacientov na celé Slovensko. Mierne sa zvýšila incidencia z 30 na 35 pacientov na 100 000 obyvateľov. Každý vidí, že epidemický prah 1 600 chorých na 100 000 obyvateľov to ani zďaleka nedosahuje,“ upozorňuje Lipták.

Štatistiky MUDr. Liptáka
Štatistiky MUDr. Liptáka


Lekár si všíma aj štatistiky z pohľadu respiračných ochorení. „Vynikajúcu epidemiologickú situáciu si všimol už aj Mikas, ktorý komentoval, že chorých na akútne respiračné ochorenia tu máme menej ako polovicu oproti minulému roku. A do akútnych respiračných ochorení sa počíta chrípka, kovid a ostatné kašle a nádchy. Pozitívne testovaných na kovid je veľa, ale koľko je pozitívne testovaných na chrípku, to nevieme, lebo na chrípku netestujeme,“ upozornil.

„Napriek tejto vynikajúcej situácii v chorobnosti, štátne orgány prejavujú nespokojnosť a v duchu, keď nemáme problém, tak si ho vyrobíme, uzatvárajú bezdôvodne ľudí a nariaďujú testovanie. Matovič chce zachrániť zdravie a životy tam, kde to vôbec nie je potrebné. Nuž, je to neliečený psychiatrický pacient, a tak sa jeho paranoidným preludom ako lekár vôbec nečudujem. Ale čudujem sa nám,“ uzavrel Lipták.

Doktor Lipták: Úrad verejného zdravotníctva eviduje nula chorých na Covid-19
Úrad verejného zdravotníctva eviduje od 47. týždňa roku 2020 nula chorých na covid-19, upozorňuje v statuse na sociálnej sieti známy lekár Peter Lipták. Čítať ďalej
10 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová