Pre falošne negatívny antigénový test ohrozila svoju rodinu
17 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Test ju neodhalil, upokojil ju, že je negatívna a tak Vianoce strávila s rodinou. Mohlo sa však stať to najhoršie.


O nespoľahlivosti antigénových testov sa na vlastnej koži presvedčila aj bývalá vysokopostavená štátna úradníčka Oľga Pietruchová. Antigénový test jej dal falošný pocit istoty. Píše web 1.pluska.sk.

Ochorela cez Vianoce, napriek tomu, že vychádzala von len výnimočne – na prechádzky so psom alebo do potravín – a aj to len s rúškom. Hneď po sviatkoch išla na antigénový test, ktorý bol negatívny. Myslela si teda, že má chrípku, ktorá jej zvyčajne prejde za 3-4 dni, no táto choroba bola iná. „Bola som chorá dva týždne. Unavená, nevládna, depresívna... nezvládla som takmer nič,“ zverila sa bývalá šéfka odboru rodovej rovnosti na Krajniakovom ministerstve práce." Píše web 1.pluska.sk.

Potom si  - podľa citovaného zdroja - objednala test na protilátky z krvi, ktorý sa dá urobiť doma. „Vyšlo mi, že mám protilátky oboch typov IgG a IgM, teda prekonala som covid a ešte som máličko infekčná. V utorok 12.1. som šla k mojej lekárke a tá mi potvrdila to isté,“ povedala Pietruchová.

Pre nespoľahlivý antigénový test však stihla ohroziť aj svojich najbližších. „Negatívny AG test mi dával falošný pocit istoty, že mám iba chrípku, takže som niekoľkokrát bola s mamou (v rúšku), ktorá býva s nami. Teraz sa desím, že som ju predsa mohla nakaziť,“ vyjadrila sa Pietruchová pre web 1.pluska.sk.

Zlyhanie antigénového testovania v Harmaneckých papierňach - 46 percent nesprávnych výsledkov
V Harmanci našli antigénové testy 46 percent pozitívnych a PCR nula. Chybné výsledky spôsobili šok a štvordňový poplach vo fabrike i v rodinách. Čítať ďalej
16 | 01 | 2021 | Ivan Brožík