Stal sa zázrak! Trumpovi obnovili účty na sociálnych sieťach a prezident mlčí
16 | 01 | 2021 I Diana Zaťková
Facebook v tichosti obnovil stránku amerického prezidenta spolu s jeho profilom na Instagrame. Odkedy boli tieto účty obnovené, stále na nich nebola pozorovaná žiadna aktivita a zostáva nejasné, či nad nimi má Trump skutočne kontrolu, informuje portál RT.


Účty prezidenta Trumpa boli pozastavené po násilnostiach na Capitol Hill. Oficiálne účty amerického prezidenta sa na týchto dvoch platformách objavili znova v piatok. Spoločnosť Instagram ani jej materská spoločnosť Facebook neposkytli žiadne vysvetlenie náhleho kroku.




Americkému prezidentovi bol po debakli na Capitol Hill odopretý prístup na všetky hlavné platformy sociálnych médií vrátane Twitteru a Facebooku. Dňa 6. januára Trumpovi podporovatelia budovu nakrátko obsadili, prekonali jej bezpečnostné tímy a narušili proces potvrdzovania volieb. Kvôli nepokojom zomrelo päť ľudí vrátane strážcu zákona.

Unikátny nález: jaskynná maľba objavená na ostrove Sulawesi má 45 tisíc rokov
Archeológovia objavili na indonézskom ostrove Sulawesi jaskynnú maľbu, ktorá je pravdepodobne najstaršia zo všetkých, ktoré sú doposiaľ známe. Ak sa prvé datovanie metódou založenou na izotopoch uránu ukáže ako správne, s vekom najmenej 45 500... Čítať ďalej
16 | 01 | 2021 | Ingrid Vrabcová


V nadväznosti na incident na Capitol Hill uviedol generálny riaditeľ Facebooku Mark Zuckerberg, že Trumpove účty zostanú uzamknuté najmenej dva týždne, „kým nebude dokončený mierový prechod moci“.

Okrem zamerania na Trumpa si sociálne médiá vzali na mušku aj jeho priaznivcov, vrátane takých významných osobností ako právnik Sidney Powell či bývalý generálny poradca pre národnú bezpečnosť Michael Flynn.

Maroko udelilo Trumpovi najvyššie štátne vyznamenanie
Dosluhujúci prezident Donald Trump si v piatok prebral najvyššie štátne vyznamenanie Maroka za jeho úlohu pri obnovení diplomatických vzťahov medzi týmto arabským kráľovstvom a Izraelom. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na... Čítať ďalej
16 | 01 | 2021 | tasr