Ficov obľúbený hotel Zlatý kľúčik zmenil majiteľa
16 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Hotel spájaný s Norbertom Bödörom, kde prespával Robert Fico, má nového majiteľa. Je ním bývalý zamestnanec, ktorý z neho vyhodil v minulosti "príliš zvedavých" novinárov.


Novým majiteľom Zlatého kľúčika je eseročka Golden Hospitality Services. Jej jediný vlastník je podľa obchodného registra Ľudovít Macúš. Informuje o tom web refresher.sk.


Majitelia však nie sú úplne noví, pripomína citovaný web. Podľa neho -  "Macúš sa nápadne podobá na zamestnanca, ktorý v roku 2019 vyhodil reportérov denníka SME z priestorov hotela. Bez slova ich vtedy odprevadil až na cestu, ktorá je pred hotelom a čakal pri bráne až kým novinári neodišli. Pýtali sa ho na Norberta Bödöra a jeho spojitosť s hotelom. Jediné, čo im povedal bolo, že ak neopustia priestor, tak na nich zavolá políciu."

Na nehnuteľnosti podľa katastra nie je uvalené záložné právo žiadnej banky. Pravdepodobne hotel nečerpá žiaden hypotekárny úver na areál.

Dotácie z PPA išli aj na obľúbený hotel smerákov Zlatý kľúčik. Peniaze z agentúry dostal aj Bödör
Dotácie vo výške približne 2,4 milióna eur z Poľnohospodárskej platobnej agentúry (PPA) mali dostať aj firmy stojace za nitrianskym hotelom Zlatý kľúčik. Obľúbený hotel smerákov však dotácie dostal v rozpore s pravidlami. Čítať ďalej
08 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok


"Od roku 2017, kedy zavraždený novinár Ján Kuciak spojil prostredníctvom registra záložných práv hotel s Bödörom sa nehnuteľnosť prepiera v médiách v nelichotivých spojitostiach. Napriek tomu nový majiteľ pokračuje s pôvodným názvom aj marketingovou stratégiou. Či ide o takzvaný "papierový predaj", teda len formálnu zmenu vlastníka s dosahom pôvodných majiteľov na predaný subjekt, oslovení odborníci nevedeli z dostupných informácií vyhodnotiť." Upozorňuje refresher.sk.

"V minulosti na večierku bezpečnostnej služby Bonul, ktorú vlastní Miroslav Bödör (otec Norbera Bödöra) viackrát rečnil vtedajší predseda vlády Robert Fico a prespával práve v tomto hoteli. Hotel bol roky mediálne spájaný s nitrianskou vetvou strany SMER-SD...  Obvinený bývalý policajný funkcionár Ľudovít Makó vypovedal, že v hoteli mala vzniknúť aj erotická videonahrávka bývalého premiéra s neznámymi ženami, ktorou chcel niekto politika vydierať. Na inkriminovanej nahrávke sa podľa jeho výpovede mal expremiér „venovať nejakým sexuálnym praktikám s nejakými dievčatami”. Bödör sa mal podľa výpovede snažiť túto nahrávku získať. Hotel pravidelne navštevoval aj Marián Kočner odsúdený v prípade zmeniek TV Markíza na 19 rokov väzenia. Pripomína pozoruhodnú históriu hotela nami citovaný portál refresher.ak.

"Kajúcnik" Makó: Bödör chcel ochrániť Fica pred kompromitujúcim videom
22 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.