Exšéf Úradu boja proti korupcii Šátek si pochvaľuje prácu alternatívnych médií pri kritike vlády
16 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

"Ak si niekto myslí, že naše kritické statusy na fb nemajú žiadny dopad na politiku vlády, tak sa určite mýli, pretože niektoré trafia priamo do čierneho. Ešte 13.1.2021 som skritizoval vládu SR, že rokovala o celoplošnom testovaní obyvateľov bez akejkoľvek odbornej prípravy "ako kofy na trhu". A čo sa následne stalo? Premiér Matovič pripravené rokovanie k tejto otázke nasledujúci deň t. j. vo štvrtok tesne pred jej zahájením stopol, zrušil ho „pre organizačné“ dôvody." Konštatuje na sociálnej sieti Jozef Šátek.


Podľa včerajších medializovaných informácií ho zrušili preto, lebo nebol „pripravený podkladový materiál“ pre členov vlády. Ministerka Veronika Remišová sa nechala v piatok počuť, že „materiál na prerokovanie dostala v piatok ráno na rokovaní. Za potrebné považuje, aby mali ministri materiály vopred k dispozícii na preštudovanie“. pokračuje ďalej v téme v statuse Šátek.

Reprofoto status FB (@Jozef Šátek)


Šátek ďalej pokračuje s parafrázovaním Remišovej kritiky: „Nemôžeme ich dostať (materiály na rokovanie - pozn. red. HD) priamo na rokovaní vlády, kde ich vidíme prvýkrát. ...Materiály v takých závažných veciach musia prísť vopred. .."

O celoplošnom testovaní obyvateľov bude rokovať vláda až dnes, t.j. v sobotu 16.1.2021.

"Je jasné, že týmto terajším konaním vláda sama priznala, že sa na dôležité otázky súvisiace s naším zdravím a životom dôsledne nepripravuje, že koná chaoticky bez zodpovedajúcich podkladov, len na základe predstáv a návrhov predsedu vlády a niektorých jej členov. Aj preto sa nedôvera občanov voči vláde ako celku ale aj jej niektorým členom stále prehlbuje, keďže nie je spôsobilá rozhodovať včas o dôležitých celospoločenských otázkach ako je spôsob testovania ale teraz najmä očkovania nás občanov, aby prijaté opatrenia rešpektovali názory odborníkov a najnovšie vedecké závery, aby boli vnútorne prepojené a konzistentné a vhodne verejnosti prezentované. Výslednicou tohto stavu (či skôr prežívania) vlády sú desiatky mŕtvych obyvateľov každý deň." Vyvodzuje záver z (ne)konania vlády exvyšetrovateľ Jozef Šátek.

Šátek: Minister Naď sa pravdepodobne dopúšťa zneužitia právomoci
Podľa vyjadrenia bývalého vyšetrovateľa Jozefa Šáteka na FB minister obrany Naď a riaditeľ vojenskej spravodajskej služby Kleštinec, ktorí odmietli odpovedať na otázky členov parlamentného výboru len preto, aby „neporušili zákon o utajovaných... Čítať ďalej
04 | 01 | 2021 | Ivan Brožík