Právny zástupca rodiny Lučanských sa nesmie zúčastňovať na práci vyšetrovacej komisie a mainstream ho tvrdo scenzuroval - (video)
15 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

"Prečo nie je záujem informovať verejnosť, prečo nie je záujem, aby splnomocnený zástupca rodiny generála Lučanského mal prístup k úkonom vyšetrovacej komisie, zriadenej ministerstvom spravodlivosti?" pýta sa  v statuse na sociálnej sietiprávny zástupca poškodených JUDr. Miroslav Radačovský, nezávislý a nezaradený poslanec EP.


Jediné pozitívum z dňa pred Nemocnicou pre obvinených a odsúdených v Trenčíne bolo podľa Radačovského to, že mu nebola umožnená účasť na kontrolnej komisii zriadenej ministerstvom spravodlivosti a tak sa nenakazil  COVID-om ako jeden člen tejto komisie.




Reprofoto - status FB (@Miroslav Radačovský)

Právny zástupca Lučanského rodiny napísal, že skoro všetky mainstreamové médiá, ktoré tam boli prítomné, robili s ním rozhovory, ktorých hlavnou otázkou bolo, prečo nie je umožnené príbuzným po nebohom generálovi Lučanskom zúčastniť sa úkonov tejto komisie prostredníctvom ich zástupcu. "Žiaľbohu, v RTVS ani zmienka, v TV Markíza ani zmienka, TV JOJ sa zamerala na dôkaz, ktorým disponujem. Jedine TA3 trošku
rozsiahlejšie komentovala to, čo som povedal," konštatoval bývalý sudca.



"Komisia, ako som zistil z médií, nebude vo väznici v Prešove, pretože jeden z členov komisie má COVID. Avšak pre mňa to nie je podstatné, pretože predseda komisie mi už včera oznámil, že nebudem sa môcť zúčastniť ani úkonov vo väznici v Prešove. Ja teda v Prešove pri väznici o 10,00 h budem. V konečnom dôsledku je podstatná moja účasť ako splnomocneného zástupcu v trestnom konaní vedenom vyšetrovateľom v Košiciach, pod dozorom krajského prokurátora a tam mi už žiadni politici žiadnej komisie, žiadny branno-bezpečnostný výbor účasť odmietnuť nemôžu," pripomína politikom aj verejnosti na sociálnej sieti  JUDr. Miroslav Radačovský.


Radačovský: Kto chce útočiť na rodinu generála Lučanského, nech útočí na mňa
13 | 01 | 2021 | Diana Zaťková