Mohol byť generál Lučanský na dvoch miestach súčasne? Takéto ponúkli vysvetlenie!
15 | 01 | 2021 I Petra Demková

Zboj väzenskej a justičnej stráže vydal stanovisko k tvrdeniam právneho zástupcu rodiny Milana Lučanského. Radačovský dnes ráno v Prešove zverejnil dokumenty, z ktorých vyplýva, že Lučanský by mal byť dňa 9. decembra po zranení v cele aj v Banskej Bystrici, aj v Ružomberku naraz. ZVJS má vysvetlenie.


„Dokument, ktorým disponuje právny zástupca rodiny zosnulého je pravdivý,“ píše sa hneď v úvode stanoviska ZVJS. „V tejto súvislosti ale poukazujeme na fakt, že tento dokument bol zaslaný na vedomie siedmim adresátom, medzi ktorými boli aj obhajcovia a manželka zosnulého, čo potvrdzuje aj originál dokumentu, kde sú riadne uvedení. Z toho vyplýva, že dokument zverejnený právnym zástupcom rodiny musel byť upravovaný v časti, kde sú uvedení adresáti,“ vysvetľuje vedenie zboru.

Kolíková porušila zákon, keď vyzradila identitu strážcov z Prešova. Budú Žilinka a Kovařik konať?
Ministerstvo spravodlivosti pred niekoľkými dňami na stránke ministerstva poskytlo verejnosti dokumenty k udalostiam, ktoré sa stali v súvislosti s úmrtím generála Lučanského. Zarážajúce je a všimli si to viacerí diskutujúci na internete, že... Čítať ďalej
07 | 01 | 2021 | Petra Demková


Pokračujú vysvetlením, čo sa dialo v decembrový deň, ktorý je opradený rúškom tajomstva. „M.L. bol dňa 9.12.2020 hospitalizovaný do Ústrednej vojenskej nemocnice SNP v Ružomberku. V súlade s Vyhláškou Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky č. 437/2006 Z. z., ktorou sa vydáva Poriadok výkonu väzby v znení neskorších predpisov, ak je obvinený premiestnený do iného zdravotníckeho zariadenia mimo pôsobnosti Zboru väzenskej a justičnej stráže, zabezpečuje jeho stráženie najbližší ústav na výkon väzby, resp. Nemocnica pre obvinených a odsúdených a Ústav na výkon trestu odňatia slobody Trenčín,“ píše sa v stanovisku.

„Z uvedeného dôvodu zabezpečovali toto stráženie v nemocnici v Ružomberku príslušníci Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Banská Bystrica a bolo vykonané administratívne prevzatie obvineného z ústavu Prešov do ústavu Banská Bystrica. M.L. sa ale fyzicky nikdy nenachádzal v ústave Banská Bystrica,“ vysvetľuje v závere Zboj väzenskej a justičnej stráže.

To, či toto vysvetlenie uspokojí verejnosť, sa ukáže v najbližších dňoch. Zatiaľ je, súdiac podľa komentárov na sociálnej sieti, kde je stanovisko zverejnené, stále viac otázok, ako odpovedí.

Právny zástupca rodiny Lučanských sa nesmie zúčastňovať na práci vyšetrovacej komisie a mainstream ho tvrdo scenzuroval - (video)
"Prečo nie je záujem informovať verejnosť, prečo nie je záujem, aby splnomocnený zástupca rodiny generála Lučanského mal prístup k úkonom vyšetrovacej komisie, zriadenej ministerstvom spravodlivosti?" pýta sa v statuse na sociálnej sieti právny... Čítať ďalej
15 | 01 | 2021 | Ivan Brožík