"Kedy si už konečne novinári trúfnu aj na ziapajúceho Matoviča? Ide o životy ľudí," hovorí Draxler
15 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

"Časť slovenského internetu sa dnes teší z toho, ako novinárka Tódová na tlačovke "naložila" Robertovi Ficovi. Nejdem rozoberať kde oprávnene, kde prípadne nie, ale iná vec ma zaujala: kedy si už konečne novinári takto trúfnu aj na ziapajúceho Igora Matoviča?" Pýta sa na sociálnej sieti exminister školstva Juraj Draxler.


"Ja viem, že v tom svete novinárskych hyperbol, kde je "šokujúce", "dramatické" a "katastrofálne" takmer všetko, je to ťažké pochopiť, ale: kvôli Igorovi Matovičovi zomierajú ľudia. Mnohí. Tu nejde o to, že, ako niekedy pri Smere, niekto ukradol päť, alebo desať miliónov. Tu namiesto peňažnej straty čelíme úmrtiam nevinných ľudí. To si nezaslúži primeranú odozvu?" Kladie v citovanom statuse médiám veľmi vážnu otázku Juraj Draxler.


Následne Draxler vysvetľuje dôvod svojho - povedzme - údivu: "Ak sa potvrdia predbežné údaje, tak tu budeme mať strašný obraz: kým na jar sme mali celkovo relatívne nízku úmrtnosť (kvôli lockdownu klesli aj úmrtia na rôzne typy úrazov a podobne) na konci roka sme to dobehli a predbehli: čiastočne kvôli covidu, a z veľkej časti asi kvôli zanedbávanej starostlivosti kvôli opatreniam."


"Je nepríčetné rokovať hodiny o jednom bode programu," Draxler žiada zverejniť záznam z vlády
Exminister školstva Juraj Draxler sa odvoláva na predvolebné sľuby Igora Matoviča, že bude zverejňovať všetko čo sa dá a začal intenzívne využívať možnosti takzvaného "infozákona". Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | Ivan Brožík

Na Slovensku sme na jar vďaka kombinácii rýchleho zavretia a toho, že máme oveľa menšiu vnútornú a cezhraničnú mobilitu ako iné krajiny boli na tom perfektne. "Dostať sa z takého stavu do dnešného, to chcelo naozaj "génia" typu Igora Matoviča. Dnes sme európskou špičkou v denných prírastkoch v pomere k populácii aj v naplnení krízových kapacít." Kladie Juraj Draxler do kontrastu prvú vlnu a priebeh tej druhej a reakcie vlády na ňu.


"Okrem toho, čo sa ekonomiky týka, sme na tom extrémne zle v pumpovaní eurofondov. To bolí teraz a bude to bolieť ešte viac počas roka." Pripomína exminister.


Na záver kladie Juraj Draxler otázku, ktorá je v podstate výzvou: "Čiže, čakám, až sa konečne niekto odvážny na Igorovej tlačovke ohradí voči každému jeho zjavnému klamstvu, alebo že mu niekto spočíta klamstvá z predošlej tlačovky a že ho tvrdo, tvrdo bude konfrontovať za každú jeho neschopnosť."


"Toto nie je hra o fazuľky, toto nie je ani hra o to, kto z tých infantilných hádok vnútri vlády vyjde ako väčší blbec. Tu ide o životy ľudí. Mnoho životov." Končí sa Draxlerov status na sociálnej sieti.


Dôvody pre predčasné voľby podľa exministra Draxlera sú a sú veľmi naliehavé
"Je hrozné, keď rozprávate napríklad aj s trochu rozumnejšími ľuďmi z niektorých médií, alebo všeobecne z kaviarne (hovorím o tých neplatených), oni si väčšinou vôbec neuvedomujú akou hrozbou je Matovičova vláda pre Slovensko." napísal Juraj... Čítať ďalej
06 | 01 | 2021 | Ivan Brožík