Prečo bol Janko Kroner liečený vo viacerých psychiatrických liečebniach
14 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Správa o hospitalizácii Janka Kronera obišla celé Slovensko. Hoci sa vravelo o pokuse o samovraždu, tieto informácie vyvrátil hercov syn a skutočným dôvodom majú byť dlhoročné psychické problémy, ktoré liečil v rôznych zariadeniach. Prečo ich musel musel vystriedať hneď niekoľko, vysvetlil odborník pre Plus 7 Dní.


Za poslednú dekádu sa Janko Kroner ocitol na psychiatrii hneď niekoľkokrát. Okrem toho si prešiel rozvodom či úmrtím jeho milovanej mamy. Po tom, ako sa ho ujala sestra Jana, skončil na psychiatrii opäť, tentoraz v Kežmarku. Keď sa z nej vrátil, prichýlil ho syn Jakub, avšak ani to netrvalo dlho a od roku 2018 žil Janko Kroner v ošetrovateľskom seniorskom centre v Bratislave, kým neskončil v domove sociálnych služieb v obci Lokca.

Prvé informácie z nemocnice o zdravotnom stave Janka Kronera! Ako je na tom?
Víkend bol pre Janka Kronera (64) veľmi frustrujúci a inak na tom nebola ani jeho rodina či fanúšikovia. Musel byť totiž hospitalizovaný v nemocnici, ktorá sa konečne rozhodla vyjadriť k stavu obľúbeného herca. Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | Timotej Dudka


Prečo herec vystriedal toľko zariadení vysvetlil psychológ a súdny znalec Dušan Kešický: „Väčšina psychiatrických pacientov je hospitalizovaná opakovane. Cieľom hospitalizácie je zabezpečiť starostlivosť, ktorá sa nedá poskytnúť v domácom prostredí a čím skôr vrátiť pacienta do jeho prirodzeného prostredia. Môže sa javiť ako prospešné, ak pacient prichádza do známeho prostredia k odborníkom, ktorí ho poznajú. Nevýhodou je, ak si pacient postupne vytvára väzbu, ktorá zhoršuje jeho adaptabilitu, a tým aj kapacitu na zvládanie choroby vlastnými zdrojmi,“ uviedol Kešický pre vyššie uvedený portál.

Hospitalizovanie pacientov so psychickými problémami je teda bežnou metódou liečby. „Tu je výhodným prvkom, keď pacient nechodí do tej istej nemocnice akoby domov, kde sa aktivuje mechanizmus pocitu falošného bezpečia a spolupatričnosti,“ dodáva Kešický pre Plus 7 Dní.

Nové informácie o údajnom pokuse o samovraždu Janka Kronera! Prehovoril jeho syn
Cez víkend otriasla Slovenskom šokujúca správa o údajnom pokuse o samovraždu známeho herca a dabéra Janka Kronera (64). Teraz jeho syn uviedol veci na pravú mieru! Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Timotej Dudka