Komisia preveruje, aké mal generál Lučanský podmienky vo väzenskej nemocnici
14 | 01 | 2021 I editor01hd
Komisia preverujúca okolnosti smrti policajného exprezidenta Milana Lučanského skúma, aké mal generál podmienky vo väzenskej nemocnici. Poslankyňa Hlasu-SD Denisa Saková očakáva zodpovedanie viacerých otázok, informuje portál Pluska.

Bývalá ministerka vnútra Saková sa vyjadrila, že v súvislosti s pobytom generála Lučanského v nemocnici exitujú nezodpovedané otázky. "Dúfam, že tak, ako pani ministerka sľúbila, bude počas prieskumu v zariadení rovnaký personál, ako tam bol v čase incidentu. Dúfam, že sa dozvieme odpovede na naše otázky," uviedla.

Podľa ďalšieho člena komisie Juraja Krúpu (OĽaNO) komisia nemôže ísť pri preverovaní veľmi do hĺbky, pretože podľa zákona nemá prístup k zdravotnej dokumentácii zosnulého generála. "Chceme si porovnať materiály a informácie, ktoré sme dostali, či naozaj sedia s tým, sme sme videli na videozáznamoch," povedal.

 

Prešetrí komisia aj fakt, že kamerové záznamy z Prešova sú prerušované?
Zasadnutie členov Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť k okolnostiam zranenia a úmrtia bývalého policajného prezidenta bude vo štvrtok od 12.00 h. Informáciu o zvolaní výboru zverejnili na webe parlamentu. Iniciovanie výboru avizovala jeho členka a... Čítať ďalej
07 | 01 | 2021 | Ivan Brožík