Chaos pokračuje: Vláda na poslednú chvíľu zrušila rokovanie o celoplošnom testovaní
14 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová
Rokovanie vlády o celoplošnom testovaní už malo bežať v plnom prúde. Len pár minút pred začiatkom prišlo oznámenie, že zasadnutie kabinetu Igora Matoviča sa nekoná, informuje portál Pluska.

Vláda stále nerozhodla o celoplošnom testovaní. Na pondelkovej mimoriadne schôdzi si ministri s premiérom odhlasovali, že takéto testovanie bude. Dolaďovanie najnovšieho plánu eliminácie koronavírusu pokračovalo aj včera.




Namiesto sľubovaného posledného slova však ľudia boli svedkami hádok a obviňovaní medzi premiérom Igorom Matovičom, ministrom obrany Jaroslavom Naďom a vicepremiérom Richardom Sulíkom. Plán testovania tak nedotiahli do konca, píše Pluska.

"Rokovanie vlády SR, ktoré sa malo konať dnes, vo štvrtok 14. januára 2021, sa z organizačných dôvodov posúva," písalo sa v e-maile, ktorý úrad vlády rozposlal médiám len niekoľko minút pred plánovaným začiatkom. Kedy sa plán testovania dotiahne do konca, tak nateraz ostáva nejasné.

 


Slovenská lekárska komora odmieta celoplošné testovanie
Slovenská lekárska komora (SLK) vydala stanovisko, v ktorom vyjadrila potešenie, že po dlhých mesiacoch sa lekári konečne stretli ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím. SLK zdôrazňuje, že Slovensko si nemôže dovoliť mrhať silami celoplošným... Čítať ďalej
14 | 01 | 2021 | Petra Demková