Zahraničné média píšu o Slovensku. Spomína sa Kočner a predĺžený núdzový stav
13 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Slovenský najvyšší súd v utorok vymeral 19-ročný trest pre exministra hospodárstva Pavla Ruska a podnikateľa Mariana Kočnera v kauze falšovania zmeniek, informuje portál ČT24, ako aj Sputnik, ktorý taktiež písal o predĺžení núdzového stavu na Slovensku.


Súd uznal Ruska aj Kočnera vinnými z falšovania štyroch zmeniek v hodnote takmer 69 miliónov eur (1,8 miliardy českých korún). Preplatenie zmeniek aj od súkromnej televízie Markíza požadovala jedna z Kočnerových firiem, píše spravodajský portál ČT24.

Portál Sputnik informoval, že vláda SR predĺžila núdzový stav od 29. decembra minulého roka o ďalších 40 dní. Na základe novej legislatívy, ktorá bola schválená len nedávno, musí predĺženie núdzového stavu schváliť Národná rada SR. Na schválenie pritom má 20 dní odo dňa predĺženia. O dodatočnom schvaľovaní sa hovorí ako o poistke v ústavnom systéme krajiny.

Český portál informuje, že česká ombudsmanka bude preverovať okolnosti Lučanského smrti
Členkou špeciálnej komisie slovenského ministerstva spravodlivosti, ktorá má prešetriť okolnosti smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, bude aj česká verejná ochrankyňa práv Anna Šabatová, informuje portál... Čítať ďalej
09 | 01 | 2021 | Marek Molnár