Pellegrini: Vinou Matovičovej vlády pribúdajú na Slovensku obete Covid-19 najrýchlejšie na svete
13 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová
Expremiér Peter Pellegrini (Hlas-SD) obviňuje premiéra Igora Matoviča a Richarda Sulíka zo zodpovednosti za rýchle pribúdanie obetí Covid-19. Píše o tom v najnovšom statuse na sociálnej sieti.

"V tejto zúfalej situácii sa premiér so svojím vicepremiérom obhadzujú blatom, posielajú si infantilné kresbičky cez sociálne siete a vzájomne sa obviňujú zo smrti tisícov ľudí. Výsledkom je najrýchlejší slovenský rast obetí covidu na celom svete," uvádza opozičný poslanec..

Podľa jeho slov ide o dôsledok neschopnej, amatérskej, papalášskej a rozhádanej vlády, ktorá namiesto ochrany ľudí pred pandémiou rieši svoje detské spory, papalášske výnimky a plagiátorské vysokoškolské tituly.



Zlyhanie nákupu testov riadil osobne Matovič, tvrdí Sulík
„Netestoval by nimi ani psa“: Za nákup testov RapiGen nesú podľa Sulíka zodpovednosť rezort zdravotníctva a premiér: Riadil to osobne Matovič Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | Imrich Kovačič






"Vláda v novembri a decembri neurobila nič, len aby Igor Matovič nemusel priznať, že jeho plošné testovanie nebolo žiadnou atómovou zbraňou. Ignorovala požiadavky vlastnej pandemickej komisie i ďalších odborníkov, aby pristúpila k tvrdým opatreniam na obmedzenie mobility. A namiesto práce pre ľudí si na prelome roka užívali dovolenky – Igor Matovič na Slovensku, Richard Sulík v Dubaji, Štefan Holý vo Veľkej Británii," konštatuje Pellegrini.






Uzatvára, že ak nemajú pribúdať ďalšie tisíce mŕtvych, táto vláda musí čím skôr skončiť a za svoje činy niesť nielen politickú, ale aj trestnoprávnu zodpovednosť.



Vedci nepovažujú celoplošné testovanie za správny krok
Epidemiologička Alexandra Bražinová, biochemik Pavol Čekan a ani virológ Boris Klempa z Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied nepovažujú celoplošné testovanie antigénovými testami na nový koronavírus na území celého Slovenska, ktoré v... Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | tasr