Pápež je vraj už zaočkovaný
13 | 01 | 2021 I sefredaktor
Pápeža Františka údajne už zaočkovali proti novému koronavírusu. Podľa novinárov oboznámených so situáciou sa tak stalo v stredu, keď sa vo Vatikáne začala očkovacia kampaň, informuje TASR.

Správu o zaočkovaní 84-ročného pápeža priniesli novinári považovaní za Františkových osobných priateľov, a to pre týždenník America vydávaný jezuitmi v USA a argentínsky denník La Nación. Vatikán informáciu bezprostredne nepotvrdil.

Pápež však už v sobotu oznámil, že sa v priebehu tohto týždňa dá zaočkovať. Na margo ľudí, ktorí sa odmietajú dať zaočkovať, pritom František uviedol, že ide o popieranie hraničiace so samovraždou, ktoré si on nedokáže vysvetliť.  Hovorca Vatikánu Matteo Bruni informoval, že očkovacia kampaň sa začala v stredu v átriu audienčnej siene Pavla VI. Prednostne sú očkovaní zdravotníci, bezpečnostné zložky, seniori a tí, čo sú v častom styku s verejnosťou.

Okrem Františka už úmysel nechať sa zaočkovať deklaroval aj jeho predchodca - 93-ročný emeritný pápež Benedikt XVI. Pre nemeckú agentúru CNA to potvrdil Benediktov osobný tajomník Georg Gänswein. Dodal, že očkovanie podstúpia všetci obyvatelia vatikánskeho kláštora Mater Ecclesiae, v ktorom emeritný pápež žije.