Opozícia sa o mimoriadnej schôdzi parlamentu dozvedela z rozhlasu
13 | 01 | 2021 I Petra Demková

O mimoriadnej schôdzi parlamentu, ktorá sa mala začať dnes o 15.00, sa opozícia dozvedela len z rádia a to doslova niekoľko desiatok minút pred ňou. Informovali viacerí opoziční poslanci na sociálnej sieti. Ján Podmanický, ktorý kandidoval za Smer SD napísal, že zmienku o mimoriadnej schôdzi započul úplnou náhodou v rádiu a zistil, že ani na stránke NRSR nie je pozvánka. Nezávislý poslanec Tomáš Taraba to potvrdzuje. 


„Myslím si, že každý človek, ktorý situáciu hodnotí triezvo, vidí ten neskutočný právny, ústavný, ale v prvom rade, faktický rozvrat štátu. Kde človek pozrie, vidí doposiaľ nepredstaviteľnú anarchiu a chaos,“ konštatuje na  Facebooku Ján Podmanický.

Taraba: Neverím, že bude nejaké celoslovenské plošné testovanie
Nezávislý poslanec Tomáš Taraba vyjadril pochybnosti o nadchádzajúcom celoštátnom testovaní, pričom tvrdí, že autori myšlienky nemajú podporu. "Neverím, že nejaké celoslovenské plošné testovanie bude. Nemajú podporu nikoho a ak sa na niečo hodí... Čítať ďalej
13 | 01 | 2021 | Marek Molnár


„Teraz som pri obede počúval rádio. Tam som sa dozvedel, že dnes o tretej má rokovať parlament k bodom, ktoré teraz schvaľuje vláda. Ja som na druhom konci štátu. Na webe parlamentu, samozrejme, pozvánka na rokovanie NR SR chýba! Dve hodiny pred médiami ohlásenou schôdzou!!! To čo je toto??? To už sa našej vláde neráči ani s dostatočným časovým predstihom informovať parlament?“ nevychádza poslanec z údivu.

A nielen to, zaujímavé je aj to, že nikto nevie, čo sa vlastne ide schvaľovať. „Toto naozaj vládnym poslancom nevadí? Zasa sa ide niečo schvaľovať, o čom nikto nič nevie, možno len premiér, ale podľa mňa ani ten nevie, čo za chvíľu povie. Keď v hocijakej malej dedine ide zasadať obecné zastupiteľstvo, tak sa musí pozvánka s podkladmi poslať niekoľko dní vopred. A keď rokuje najdôležitejší orgán štátu, tak sa zvolá hodinu predtým?“ pýta sa bývalý smerák.

Tieto informácie potvrdzuje aj Tomáš Taraba, rovnako sa dozvedel o schôdzi z rádia, píše: „Teraz som sa ako opozičný poslanec dozvedel z médií, že o 45 minút zasadá mimoriadne parlament. Na webstránke NRSR žiadna pozvánka nie je zverejnená. Takto vyzerá rozklad demokracie na Slovensku, že koalícia nedá ani opozícii vedieť, že zasadá najvyšší zákonodarný orgán. Toto je úplná anarchia, ktorá sa opiera o hlasy pár opičiek v parlamente, ktoré nič nečítajú, neštudujú, len schvaľujú na počkanie. Slovensko nie je demokratický ani právny štát. Informovať média a nie členov parlamentu je za čiarou všetkého. Idem tam, to zase bude súbor nedemokratických zákonov, keď to takto potichu chceli spraviť,“ napísal na Facebooku.

Taraba: Matovič robí testovaním pokusy na ľuďoch a pácha genocídu
10 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová


Jána Podmanického však trápi aj iné, celoplošné testovanie, či školstvo, napísal: „Vyhlásia lockdown, ale nemá ho kto kontrolovať, lebo tisíce policajtov odišlo do civilu, keď videlo do akého chaosu sa rúti rezort vnútra. Hygienici sú zavalení dohľadávaním kontaktov. Lockdown síce máme, ale úplne bez efektu. V tejto situácii totálneho rozvratu si premiér zmyslí testovanie testami, o ktorých pred pár dňami povedal, že by ich nedal ani psovi. A keďže sú mrazy, tak testovanie musí byť vnútri - no nikoho netankuje, že milióny ľudí naženie do vnútorných priestorov v čase, keď sa šíri oveľa infekčnejšia mutácia vírusu. A keďže ako tak fungujú ešte obce a mestá - tak to celé hodí na samosprávy.... ale aj im už dochádza trpezlivosť."

Aj situáciu v školstve vidí Ján Podmanický ako zúfalú: „Školy dostávajú každý deň úplne protichodné správy. Ide sa testovať, nejde sa testovať. Ide sa otvárať, nejde sa otvárať. Všetci sú už z toho úplne vystresovaní, nikto nevie, čo platí, a čo neplatí. Ekonomika padá z kopca, firmy krachujú, ľudia sú zúfalí, len náš premiér stále rieši svoj FB. Minulý týždeň riešil premiér tohto štátu nejakého chlapca, ktorý sa rozišiel s priateľkou. Včera riešil Simpsonovcov. Toto je fakt des,“ hodnotí.

Záverom sa poslanec zmohol už len na trpké konštatovanie: „...TENTO ŠTÁTNY VANDALIZMUS nám už ničí základy spoločnosti. Táto vláda je pre ľudí fakt ťažká príučka....“ končí svoj status Podmanický nahnevane.

Podmanický: Toto je normálny rozvrat štátu v priamom prenose!
Bývalý poslanec SMER-u, dnes nezaradený Ján Podmanický, je zhrozený z toho, ako štát ohýba svoje vlastné nariadenia. Pre časom vyžadovali od poslancov negatívny výsledok testu na covid, dnes ženú hlasovať aj preukázateľne chorých.... Čítať ďalej
28 | 12 | 2020 | Michal Filek