Fico: Na Slovensku pôsobí organizovaná justično-mediálna skupina Tódová - Záleská - Repa
13 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová
Kontroverznú novinárku Moniku Tódovú údajne opäť sledujú, tvrdí provládny Denník N. Na obvinenia, že s údajným sledovaním ma niečo spoločné Smer, reaguje jeho predseda Robert Fico. Podľa neho išli sudkyňa Pamela Záleská a Tódová spolu na testy.

"Dve veľké kamarátky sa v pondelok 21. decembra 2020 vybrali spoločne na PCR test. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby nešlo o kamarátky na život a na smrť – novinárku Moniku Tódovú z Denníka N a sudkyňu Špecializovaného trestného súdu Pamelu Záleskú. Možno išli potom spolu aj na dovolenku," uvádza expremiér.

Šéf Smeru vyhlásil, že na Slovensku pôsobí organizovaná justično-mediálna skupina, ktorá sa stavia nad zákon a ktorá chce riadiť štát vytláčaním a trestnoprávnym znevažovaním politických oponentov. "Igor Matovič a jeho zmena sú fiaskom a je len otázka času, kedy štandardné politické sily na základe volieb, nie ulice, opäť preberú riadiace páky. A táto predstava skupinu mučí," myslí si Fico.

 

Mainstream si nevie poradiť s Lučanským (komentár)
Kým mainstream o téme Lučanský zaryto mlčí, alternatívne weby prekypujú informáciami. Mnoho ľudí vidí na sociálnych sieťach záplavu správ. Potom zapnú televíziu či otvoria mainstreamové médium a tam nájdu informačnú dieru. Čítať ďalej
04 | 01 | 2021 | Petra Demková


 

Podľa predsedu sa Tódová váľa sa vo všetkej špine, nenávidí do špiku kosti všetkých, ktorí jej nesedia do jej videnia sveta. Bez dôkazov obviňuje, má jediná pravdu a právo na výkon spravodlivosti.

"Každý, na koho ukáže prstom, má skončiť v base. Vytvára falošnú spoločenskú objednávku na zatvorenie každého nepohodlného a na splnenie svojho poslania potrebuje vhodných prokurátorov a sudcov. Nielen na to, aby mohla nezákonne zverejňovať informácie zo spisov a porušovať princíp prezumpcie neviny, ale najmä na to, aby mediálne lynčovaní ľudia boli obviňovaní a braní do väzby," cituje Denník N Fica.

Opozičný líder popisuje fungovanie tandemu Tódová – Záleská na pozadí tragédie generála Lučanského. "Nebohý generál bol pre Tódovú vhodný terč. Stal sa prezidentom PZ počas vlády Smeru, po nástupe Igora Matoviča otvorene hovoril o hrubej politizácii polície. Takého sa treba zbaviť za každú cenu. V mediálne vybičovanej atmosfére je veľmi jednoduché pre prokurátora Repu odobriť obvinenie gen. Lučanského založené na výpovedi kajúcnika. A potom je už úplne jednoduché pre kamarátku Tódovej na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku vziať generála do väzby a vôbec sa nezaoberať očividným hrubým politickým pozadím celej kauzy," tvrdí Fico.

 

Radačovský: Kolúzna väzba sa zneužíva na zlomenie obvineného
Europoslanec a právny zástupca rodiny generála Lučanského Miroslav Radačovský sa bude pýtať Európskej komisie, či trvanie kolúznej väzby na Slovensku neodporuje európskemu právu a ľudským právam a základným slobodám. Čítať ďalej
10 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová


 

Pokračuje, že generál zomrel a ani Tódová, ani Záleská, ani Repa sa necítia najlepšie. Preto začína druhá časť operácie. Tódová vysvetľuje, že pri obvinení a vzatí Lučanského do väzby bolo všetko v poriadku, ako keby bola nadriadeným orgánom Repovi aj Záleskej. "Účel je zrejmý, bojovať za svoje klamstvá a chrániť sudcov, ako je Záleská alebo prokurátorov, ako Repa, pretože ešte budú potrební," uvádza Denník N z Ficovho stanoviska.

Dodáva, že majiteľom Denníka N je ESET, "ktorý bez spolupráce s americkými tajnými službami nemôže v oblasti IT na území USA fungovať".

"Denník N dostáva najviac ocenení od Sorosovej nadácie Open Society Foundation. Tódová je na veľvyslanectve USA na Slovensku pečená varená. Toto veľvyslanectvo zohralo dôležitú úlohu pri protivládnych protestoch po vražde novinára a jeho priateľky," uzatvára Fico.

 

Haščákovi obhájcovia: Uvalenie väzby je bezprecedentné porušenie princípov spravodlivého procesu
18 | 12 | 2020 | sefredaktor