ODHALENIE: V kamerových záznamoch k Lučanskému sú nezrovnalosti
12 | 01 | 2021 I Ivan Brožík
Poslanci videli kamerové záznamy pred smrťou Lučanského - opozícia hovorí o nezrovnalostiach.

Kamerové záznamy umožnila komisii vidieť ministerka spravodlivosti Kolíková. Podľa koaličných členov vyšetrovacej komisie nebolo na záznamoch nič neštandardné. "Zistili sme viacero nezrovnalostí, ktoré by sme si radi v Trenčíne alebo Prešove vysvetlili, ide najmä o časové nezrovnalosti medzi písomným a kamerovým záznamom," povedala podľa webu topky.sk opozičná poslankyňa Denisa Saková (nezaradená).

saková podľa zdroja dodala, že závery komisie určite nebudú do konca týždňa.

"Komisia zároveň podľa exministerky dostala prísľub, že zdravotníci a členovia ZVJS budú zbavení mlčanlivosti. "V Prešove chceme vidieť všetky cely, na ktorých Lučanský bol," spresnil predseda zriadenej komisie Tomáš Čitbaj." Píšu topky.sk.

Opozícia na budúci týždeň zvolala mimoriadny parlamentný brannobezpečnostný výbor k smrti Lučanského, kde si chce pozvať dozorového prokurátora, vyšetrovateľa aj ministra vnútra. Generál Lučanský zomrel 30. decembra 2020 po tom, ako sa 29. decembra 2020 v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu.

Saková sa pýta. Otázok ku kauze Lučanský má celý zoznam
Exministerka vnútra Denisa Saková si na parlamentný výbor, ktorý sa zaoberá okolnosťami smrti, pripravila množstvo otázok. Čítať ďalej
07 | 01 | 2021 | Ivan Brožík