Rusko dynamicky posilňuje najlepšie vycvičené výsadkové jednotky (video)
11 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Počet jednotiek a podjednotiek ruských výsadkových síl (výsadkové sily - VDV), ktoré majú kódovaný názov „Šok“, presiahol 50, uviedlo ruské ministerstvo obrany.


„Vzdušné sily vstúpili do roku 2021 s viac ako 50 "šokovými" vojenskými jednotkami a jednotkami. Teraz majú ruskí výsadkári štyri pluky, štyri prápory a viac ako štyridsať jednotiek, ktoré zodpovedajú zaradeniu „Šok“, “uvádza sa vo vyhlásení ruského ministerstva obrany. Informoval o tom web vpk.name.

Názov „Šok“ je pridelený rozkazom ministra obrany Ruskej federácie najviac bojaschopným jednotkám: pechote, tankistom, námorníkom, výsadkárom, a ďalším.



Ministerstvo obrany uviedlo, že v roku 2021 ruské výsadkové sily uskutočnia viac ako 2 600 cvičení s ostrou paľbou.

Už v apríli 2019 ruské ministerstvo obrany uviedlo, že dve divízie a jedna brigáda ruských výsadkových síl boli posilnené tankovými prápormi. Predtým v ruských výsadkových silách neboli žiadne tanky.

Vo februári 2019 veliteľ ruských výsadkových síl Andrej Serdyukov uviedol, že v ruských výsadkových silách sa vytvára nový typ brigády so zvýšeným bojovým potenciálom a zvýšenou mobilitou.

Ruská armáda bohatšia o najnovšiu verziu protilietadlového raketového systému (video)
Protilietadlový raketový systém Buk-M3 bol zaradený do výzbroje protivzdušnej obrany Ruskej federácie. Rakety sú rozmiestnené v oblasti Altaje, píše sa v správe tlačovej služby ministerstva obrany RF, ktorú zaznamenal portál vpk.name.... Čítať ďalej
22 | 12 | 2020 | Ivan Brožík