Osem spôsobov, ako predĺžiť sexuálnu výdrž
11 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Sexuálny styk nemožno od prvej do poslednej minúty naplánovať, a tak sa občas stane, že skončí skôr, než vôbec pocítite svoje sexuálne vzrušenie. Aj keď partnerovi nemôžete krátku výdrž vyčítať, existuje niekoľko spôsobov, ako mu pomôcť oddialiť jeho vyvrcholenie, píše portál Novinky.cz.




Rýchly sex, počas ktorého si sotva stačíte vyzliecť spodnú bielizeň, má niečo do seba. Pokiaľ sú však "rýchlovky" vaším denným chlebom, potom možno túžite po dlhom a romantickom milovaní, ktoré neberie konca.





Napriek tomu by si každá žena mala uvedomiť, že priemerná doba penetračného sexu trvá tri až šesť minút, čo znamená, že nemožno od svojho partnera vyžadovať nadštandardné kúsky.





Na druhej strane existuje osem jednoduchých trikov, vďaka ktorým môžete milovanie predĺžiť. A verte, že v tomto ohľade sa každá minúta počíta!


https://www.hlavnydennik.sk/2021/01/09/ako-nedostatok-sexu-ohrozuje-zdravie-zien/


1. Masturbácia je základ


Masturbovať pred partnerom rozhodne nie je pre každého. Ak sa ale rozhodnete pre tento typ predohry, rozhodne nebudete ľutovať. "Povedzte mu, že chcete, aby sledoval, ako sa sama seba dotýkate. Uvidíte, že to bude milovať," tvrdí doktorka Emily Morseová.


Dobrou správou je, že vďaka masturbácii budete na podobnej vlne, a tým pádom môžete dosiahnuť spoločný orgazmus. V prípade, že nechcete pred partnerom masturbovať, môžete sa navzájom dotýkať, bozkávať a objímať. Jednoducho povedané - neponáhľajte na vec, a radšej si doprajte momenty plné intimity a vzájomného prepojenia.
2. Stavte na erekčný krúžok


Nevšedný, avšak účinný spôsob, ako predĺžiť partnerovo vyvrcholenie, nesie meno erekčný krúžok. Ak ste o tejto sexuálnej pomôcke už počula, pravdepodobne viete, že sa krúžok nasadzuje tesne pri koreni penisu.





"Erekčný krúžok zvyšuje tlak na spodnú časť penisu a obmedzuje prietok krvi. To následne vedie k oddialeniu orgazmu a predĺženie sexuálneho styku," uviedla doktorka Jessica O'Reillyová pre Woman's Health.


Nemáte náladu na sex? Vyskúšajte si týchto šesť sexi aktivít!
Milovanie je neoddeliteľnou súčasťou partnerského života. Občas však prídu momenty, kedy na sex nemáte náladu. Či už je to dané fyzickým vyčerpaním, PMS, alebo len zlou náladou, vo všetkých prípadoch platí, že by ste sa nemali premáhať. Ak si... Čítať ďalej
08 | 01 | 2021 | Timotej Dudka



3. Vyskúšajte "techniku ​​stlačenia"


Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že ide o drastickú metódu, opak je však pravdou. "Dohodnite sa s partnerom, aby vytiahol penis z pošvy v momente, keď ucíti, že sa blíži k orgazmu. Potom jeho penis jemne stlačte," vysvetľuje sexuálna terapeutka Debra Lainová.





V tomto ohľade rozhodne neplatí, že čím silnejší stisk, tým lepší účinok. Ak budete postupovať jemne a použijete palec s ukazovákom, potom stlačením oddialite ejakuláciu aspoň o pár minút.



4. Zvážte použitie kondómu


Žijete v monogamnom vzťahu, v ktorom sa nemusíte báť pohlavne prenosných chorôb? Potom pravdepodobne už ani neviete, ako kondóm vyzerá.





Ak ale chcete, aby partnerova sexuálna výdrž vzrástla, potom sa po prezervatívoch rýchlo obzrite. Kondómy totiž vytvárajú ďalšiu vrstvu medzi penisom a pošvou, a tak pocit preniknutia nie je až tak intenzívny. Aj tento fakt môže pomerne prirodzeným spôsobom predĺžiť dobu vášho sexuálneho styku.


Čo robiť, keď vo vašom vzťahu vládne nuda
Ak máte pocit, že so svojím partnerom zažívate nudné dni, týždne či dokonca mesiace, neprepadajte panike. Našťastie existuje niekoľko spôsobov, ako s nudou zatočiť a vzťahu dodať potrebnú šťavu, píše portál Novinky.cz. Čítať ďalej
08 | 01 | 2021 | Timotej Dudka



5. Zmena polohy


"Väčšina mužov vie, že najlepším liekom na oddialenie ejakulácie je zmena polohy," hovorí O'Reillyová. Občas ale nie je od veci, keď nad milovaním prevezmete kontrolu vy. Ak budete vnímať pohyby partnera, dokážete skôr alebo neskôr odhadnúť, či sa blíži jeho vyvrcholenie.





"Zvyčajne môžete cítiť, ako sa partnerove semenníky napínajú a dvíhajú," vysvetľuje O'Reillyová a dodáva, že zmena tempa dokáže jeho ejakuláciu oddialiť. Rovnako tak sa oplatí, keď úplne zmeníte polohu.




6. Čas na prestávky


Nikde nie je napísané, že sexuálny styk musí prebiehať nepretržite. Preto nie je od veci, keď milovanie na chvíľku prerušíte. "V medzičase pobozkajte svojho partnera, alebo ho objímte. To aspoň na malý moment upokojí jeho vzrušenie. Zároveň sa týmto aktom postaráte o prehĺbenie intimity," tvrdí Lainová. Pozor si však dajte príliž dlhú pauzu, pri ktorej by sa mohla sexuálna túžba vytratiť.


Ako na spokojný vzťah? Pestujte si s partnerom emočnú intimitu
Zdravý vzťah je založený na vyrovnanom pomere medzi emočnou a fyzickou intimitou. Občas sa ale stane, že emočná intimita začne slabnúť, a následne majú partneri pocit, že sa citovo vzďaľujú. Ak nechcete dopustiť, aby podobný scenár zamával aj s... Čítať ďalej
05 | 01 | 2021 | Timotej Dudka




7. Cviky panvového dna pre mužov


Cviky pre posilnenie panvového dna sú spájané predovšetkým so ženami. Zaujímavým faktom ale je, že aj páni môžu svoje panvové dno posilniť, a tým pádom zlepšiť svoj sexuálny výkon. To potvrdzuje aj švédska štúdia z roku 2014, ktorá zistila, že muži precvičujúci panvové dno dokázali lepšie pracovať s predčasnou ejakuláciou.





"Skúste svojho partnera povzbudiť, aby pravidelne panvové dno posilňoval. Stačí, keď bude stláčať svaly medzi chvostovou kosťou (kostrčou) a genitáliami," dodáva O'Reillyová.




8. Pokračujte


Nevnímajte partnerovo vyvrcholenie ako koniec. V prípade, že obaja budete chcieť, môžete v sexe bez problému pokračovať. "Pamätajte si, že sex nemusí končiť orgazmom. Pokiaľ bude pokračovať, je pravdepodobné, že partner dosiahne ďalšie erekcie, a zároveň sa pretiahne jeho sexuálna výdrž," radí doktorka Lainová.






Stráca váš partner chuť na sex? Poznáme možné dôvody
Všimla ste si, že v posledných týždňoch či mesiacoch nejaví váš partner záujem o sex? Existujú totiž dôvody, ktoré môžu vysvetliť, prečo v posledných týždňoch slúži vaša posteľ výhradne k spánku, píše portál... Čítať ďalej
01 | 01 | 2021 | Timotej Dudka