"Ešte väčší "prúser" ako Cibulková!" Blaha vyzýva Šeligu na odstúpenie
11 | 01 | 2021 I Diana Zaťková

So zdravými tridsiatnikmi, ktorí bažia po očkovaní akoby sa v poslednom čase roztrhlo na Slovensku vrece!


Poslanec Ľuboš Blaha upozornil na Facebooku, že nielen bývalá tenistka Cibuľková, ale aj príslušník "Kiskajugend" podpredseda Národnej rady SR Juraj Šeliga, zdravý mladý muž s úsmevom prijal možnosť prednostného očkovania. Veď zdravotníci v prvej línii môžu ešte počkať.


"Na kauze Dominiky Cibulkovej je obzvlášť pikantné, že kvôli daniam si presunula svoje trvalé bydlisko do Dubaja - hlavne, aby nešlo nič z jej miliónov Slovensku. Ale keď jej Slovensko môže dať vakcínu, tak sa rada predbehne. Jasné, že to ľudí vytáča," zamýšľa sa v svojom príspevku na sociálnej sieti Blaha.


No tak trochu na jej obranu dodáva: "Mňa však zaráža, ako všetci hejtujú Cibulkovú, ale trebárs taký Šeliga sa rehoce doma do vankúša. Chalan má tridsať rokov a vakcínu nepotrebuje. Mohol ju pokojne odmietnuť s tým, že zdravotníci ju potrebujú viac."


To, že Šeliga ako poslanec oficiálne patrí do kritickej infraštruktúry je podľa Blahu "len papalášsky blábol a trápna výhovorka".


Je to absolútna neúcta voči všetkým zdravotníkom, reaguje Krajčího rezort na očkovanie Cibulkovej
Ministerstvo zdravotníctva (MZ) zásadne odmieta uprednostňovanie osôb mimo oficiálnych zoznamov a priorít očkovacej stratégie. Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR


Skutočňosťou však je, že vakcína je v tejto chvíli určená ľuďom v prvej línii. A aj podľa Blahu ide o zdravie, nie o funkcie a "mlaďoch mal zdvorilo odmietnuť". Blaha preto obvinil mladého podpredsedu NR SR za stranu Za ľudí, že sa "v podstate zachoval presne tak isto ako Cibulková - ako papaláš a príživník - ale jemu to nikto nevyčíta. Kiskajugend môžu všetko."


Blaha isté rozdiely medzi Cibuľkovou a Šeligom predsa len pobadal. Cibuľková môže odstúpiť akurát tak z rebríčka WTA. Šeliga je na rozdiel od nej politik. A politik v takejto chvíli môže urobiť jediné - odstúpiť z funkcie.


V závere svojhopríspevku sa Blaha vyjadril jednoznačne: "Vyzývam pána Šeligu, aby sa vzdal pozície podpredsedu parlamentu. Keď už toľko hovorí o slušnom Slovensku, tak to by bolo rozhodne - slušné."


Draxler o Cibulkovej: potrebovala sa zaočkovať, aby mohla lietať do Dubaja, kde má trvalé bydlisko
10 | 01 | 2021 | sefredaktor