Nespochybňujme profesionalitu väzenskej stráže, vyzýva poslanec ĽSNS Ďurica
10 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Poslanec ĽSNS Ondrej Ďurica vyjadril podporu príslušníkom Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) a poďakoval sa im za nasadenie a profesionalitu.


"Ako bývalý profesionálny vojak, ale aj ako člen Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť si dovoľujem prihovoriť sa k vám s touto prosbou. Všetci sme so znepokojením prijali správu o smrti generála Milana Lučanského. Táto udalosť je a navždy zostane pre Slovensko mimoriadne citlivá. V súvislosti s ňou sa však objavili útoky na príslušníkov ZVJS. Ich práca, nasadenie a profesionalita sa začali okamžite spochybňovať. Toto nepovažujem za správne," napísal na Ďurica.

Poslanec poznamenal, že aj napriek "citlivému" incidentu, nemôžeme hádzať všetkých príslušníkov ZVJS do jedného vreca. Vyjadrenie zdieľal aj europoslanec za ĽSNS Milan Uhrík, ktorý pochválil "poctivú" prácu väzenskej stráže.

Kotleba: Lučanského záhadný pád z vozíčka je "úplne neuveriteľný"
Predeseda Ľudovej strany Naše Slovensko Marián Kotleba na Facebooku vyjadril nedôveru k priebehu vyšetrovania smrti Milana Lučanského , pričom generálov pád z vozíčka mu príde "úplne neuveriteľný". Čítať ďalej
09 | 01 | 2021 | Marek Molnár


"Pevne verím, že ak sa vyšetrovaním preukáže nezákonné konanie niektorých jednotlivcov, budú za to niesť plnú zodpovednosť. Za zlyhania a chyby konkrétnych ľudí by však nemali pykať tí, ktorí si svoju prácu v boji proti zločinu vykonávajú roky poctivo a v prospech našej bezpečnosti. Chcem preto veľmi jasne vyjadriť podporu všetkým slušným a poctivým príslušníkom ZVJS a poďakovať im za ich prácu," vyhlásil Ďurica.

"Naozaj nesúďme dopredu a neodsudzujme ľudí, ktorí sa ničím neprevinili a svoje povinnosti si roky plnia svedomito," dodal.

Poslanec Európskeho parlamentu Milan Uhrík kolegu zo slovenského parlamentu podporil vyhlásením, aby ľudia neznevažovali prácu príslušníkov ZVJS kvôli jednému tragickému incidentu. "Drvivá väčšina z nich robí svoju prácu roky poctivo," uzavrel.

Draxler: Rakúska ministerka odstúpila kvôli plagiátorstvu okamžite, avšak u nás sú iné pomery
Bývalý minister školstva Juraj Draxler v príspevku na Facebooku opísal, ako musela rakúska ministerka práce Christine Aschbacherová okamžite odstúpiť z funkcie kvôli plagiátorstvu a porovnal to so situáciou na Slovensku. Čítať ďalej
10 | 01 | 2021 | Marek Molnár