Matovičova sestra navrhuje dorovnať platy poslancov na úroveň sestier a hasičov - všetci sú “kritická infraštruktúra”
08 | 01 | 2021 I sefredaktor
Matovičova sesta Zuzana Belicová v statusena sociálnej sieti navrhuje aby sa upravili platy poslancov, ktorí ako súčasť “kritickej infraštruktúry” majú byť prednostne zaočkovaní zároveň s lekármi, sestrami či hasičmi. "Zatiaľ, čo zdravotná sestrička celý deň behá okolo ťažko chorých pacientov za 30 € čistého, poslanec vraj z “dôležitej kritickej infraštruktúry” môže celé dni nerušene lyžovať za 190 € čistého na deň z daní našich a z daní tej narobenej zdravotnej sestry," konštatuje na FB Matovičova sestra.

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) vyhlásil, že poslanci Národnej rady (NR) SR sú súčasťou kritickej infraštruktúry a preto majú na prednostné očkovanie nárok. "Poslanci sa samostatne neurčili za kritickú infraštruktúru, my kritickou infraštruktúrou sme, a tým pádom máme na očkovanie nárok," zdôraznil Kollár.

Opozičný SMER-SD kritizuje plány na hromadné očkovanie poslancov, ktoré by malo prebehnúť 25.januára, chcú dať zaočkovať a považuje  "stádovité" očkovanie poslancov za súčasť vládnej propagandy." Strana podľa vlastných vyjadrení podporuje dobrovoľnosť očkovania a  poslancom odporúča urobiť tak individuálne.