Za ľudí zaútočili na župana Drobu a jeho názor vyhlásili za hoax, Droba píše o konšpirácii
07 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

"Hoax je predovšetkým prostredníctvom internetu elektronicky šírená správa, ktorá napriek svojej nezmyselnosti vyzýva na to, aby bola preposielaná ďalším používateľom systému."


Bratislavský župan Juraj Droba (SaS) vyslovil nedávno na sociálnej sieti svoj názor na udalosti okolo úmrtia Milana Lučanského. Dnes ho za to - ako koaličného partnera - na sociálnej sieti zvozilo pod zem zoskupenie Za ľudí s tým, že "šírenie hoaxov je nebezpečné".

NEZABUDLI SME - znie názov statusu Za ľudí.

Status FB reprofoto (@Za ľudí)


"Bratislavský župan Juraj Droba, má stále na svojom FB status, v ktorom sa odvoláva na Milana Žitného, ktorý bez akýchkoľvek dôkazov verejne šíril konšpirácie o smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, obvineného z prijímania úplatkov, ktorého zadržala NAKA, pod dohľadom prokuratúry a Špecializovaný trestný súd ho poslal do kolúznej väzby." Píše sa v statuse Za ľudí.

"Droba okrem iného v statuse položil niekoľko otázok, zjavne mu táto forma vyhovuje, tak tu sú otázky pre župana (píše sa v statuse Za ľudí ďalej - pozn. tred. HD):
1. Stále mu veríte?
2. Ukázal vám nejaké dôkazy?
3. Budete aj v budúcnosti šíriť neoverené informácie?
4. Chcete podporu Smeru a Hlasu v ďalších voľbách?
5. Ste so svojím statusom stále spokojný?" Pýta sa autor statusu Za ľudí.

A ešte dodáva: "Pripomeňme si, citát zo statusu Juraja Drobu:
„Nie som ani génius ani expert na branno-bezpečnostné otázky, ale pár vecí o tejto téme viem. A keď prehovorí niekto ako Milan Žitný, pozorne počúvam.“
Pôvodne tam bol aj Robert Kaliňák, ten už zmizol."

Status za ľudí sa končí slovami: "Prečo je šírenie hoaxov nebezpečné, a najmä verejnými osobami, si v dnešnej dobe nemusíme vysvetľovať. "

Droba naložil Matovičovi: Nenazývajme Slovákov nezodpovednými bláznami
S reakciou, akú na svojej sociálnej sieti zverejnil bratislavský župan Juraj Dropa na slová Igora Matoviča, pri jeho hodnotení vysokého počtu nakazených u nás, slovenský premiér zrejme nerátal. Čítať ďalej
26 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


V diskusii sa ozval aj "napadnutý" Juraj Droba:

Reprofoto diskusný príspevok Juraj Droba FB (@Za ľudí)


"Priatelia zo strany Za Ľudí, v koalícii ste moji najbližší spojenci a viacerí z vás aj blízki kamaráti. Prosím, nekrižujte ma za to, že som pod tlakom emócií v deň úmrtia generála Lučanského položil niekoľko otázok. Pani ministerke som sa ospravedlnil, lebo môj status mohol navádzať na podozrenia, za ktoré ona nemôže. Mám za to, že moje ospravedlnenie prijala. Skončime prosím so vzájomným podozrievaním a konšpiráciami. Som stále ten istý Ďuro Droba, akého ma viacerí poznáte 20 a viac rokov."

Župan Droba zo SaS: "Je mi jedno, kto je pri moci, chcem vedieť pravdu, ako to bolo s Lučanským"
RIP pán generál Lučanský," napísal v statuse na facebooku bratislavský župan. Na Juraja Drobu zapôsobil bývalý policajný prezident dobrým dojmom, policajti o ňom hovorili s rešpektom. Kompetentných sa bude pýtať. "Chcem vedieť pravdu o... Čítať ďalej
02 | 01 | 2021 | Michal Filek