Tomáš: Zaujíma ma, či ministerka stále verí, že Lučanský zakopol, zranil si oko a spadol aj na vozíku
07 | 01 | 2021 I tasr

Počas dnešného branno-bezpečnostného výboru sa bude pýtať aj Erik Tomáš (HLAS-SD). V prípade je totiž, podľa neho, stále veľa nezodpovedaných otázok. 


 "Zaujíma ma, či ešte stále si je pani ministerka spravodlivosti istá verziou v prvom incidente, že pán Lučanský zakopol o šľapku a takto si rozbil oko a potom následne na nemocničnom vozíku zase nešťastne padol, lebo už aj z jej vyjadrení cítiť určitú opatrnosť," povedal novinárom pred výborom.

Tomáša tiež zaujíma, či budú zverejnené kamerové záznamy a v akej sú kvalite. "Sama pani ministerka priznala, že tam nie je zachovaný časový sled, čiže ako bude vyriešený napríklad tento dôkaz," doplnil.

Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí) zdôraznil, že treba uistiť verejnosť, že nikto nič neskrýva. Dodal, že podľa dostupných informácií išlo o tragickú udalosť a rozhodnutie Lučanského vziať si svoj život. "Nerobme z toho niečo, čo to nie je. Je to tragédia, je mi to ľúto, pretože pán generál by určite osvetlil mnohé vyšetrovania, ale takto sa rozhodol. Treba počkať na závery výboru aj komisie," skonštatoval.

Rezort spravodlivosti už zverejnil viaceré dokumenty súvisiace so zranením Lučanského zo začiatku decembra, ako aj s jeho pokusom o samovraždu. Ministerka prednedávnom uviedla, že kamerové zábery nemôžu zverejniť, pretože by sa tým marilo trestné konanie.

Kolíková tiež zriadila komisiu, ktorá má celý prípad prešetriť. Má 17 členov, sú v nej opoziční i koaliční poslanci NR SR, zástupca prezidentky, ombudsmanky, zástupcovia médií či odborníci zo zahraničia. Generálny prokurátor tiež oznámil v prípade Lučanského začatie trestného stíhania.

Saková sa pýta. Otázok ku kauze Lučanský má celý zoznam
Exministerka vnútra Denisa Saková si na parlamentný výbor, ktorý sa zaoberá okolnosťami smrti, pripravila množstvo otázok. Čítať ďalej
07 | 01 | 2021 | Ivan Brožík