Štyri cesty, ako potlačiť pandémiu koronavírusu podľa biológa Flegra
11 | 12 | 2020 I Timotej Dudka

Jaroslav Flegr rozdelil český národ na dve polovičky. Jedna ho nemôže ani cítiť, tá druhá ho počúva. Flegr teraz na svojom Facebooku zverejnil štyri spôsoby, ako pandémiu navždy potlačiť, informuje portál Šíp.


 





Podľa Flegra je ciest, ako potlačiť pandémiu koronavírusu, niekoľko. Niektoré podľa jeho slov bolia. "Trebárs celoštátny lockdown. Musí byť dostatočne prísny, aby znížil reprodukčné číslo vírusu čo najnižšie pod jedničku a zároveň dostatočne dlhý, aby počas neho klesol počet chorých na dostatočne nízke hodnoty," píše Flegr na svojom Facebooku.

"Po jeho uvoľnení sa reprodukčné číslo, a neskôr aj počty denne infikovaných pacientov, vráti na pôvodné hodnoty," myslí si evolučný biológ.

Manipuluje sa s výsledkami testov, vraciame sa do bývalého režimu, tvrdí biológ Flegr
Jaroslav Flegr sa pravidelne vyjadruje k situácii ohľadom pandémie koronavírusu a neberie si servítky pred ústa ani pri vyjadreniach o vláde. Tentoraz biológ tvrdí, že dochádza k manipuláciám testov a najväčšiu zásluhu na zlepšení situácie majú... Čítať ďalej
21 | 11 | 2020 | Timotej Dudka


"Druhá možnosť je plošné jednorazové testovanie obyvateľstva. Je logisticky náročné, pretože musí prebehnúť v jeden okamih, musí sa ho dobrovoľne (alebo ako na Slovensku "dobrovoľne") zúčastniť čo najväčšiu časť obyvateľstva, a to prednostne tá časť, ktorá žije aktívnym životom a najviac šíri nákazu," pokračuje.

"V Česku, kde je dnes dôvera v štátne inštitúcie mizivá, hrozí, že by sa akcia premenila vo frašku a obrí tunel na verejné prostriedky," myslí si odborník.

"Tretia možnosť je poctivé a dôkladné trasovanie nakazených a ich kontaktov. To je síce najlacnejšie a pri nízkej intenzite epidémie aj najúčinnejšie, vyžaduje však fungujúcu a štátnu hygienu, teda niečo, čo sme mali naposledy azda pred 20 rokmi. Preto je teraz úplne mimo možnosti Česka," tvrdí Flegr, ktorý sa na sociálnej sieti dočkal ovácií.

Biológ Flegr musel vysvetľovať, prečo označil deti za nebezpečný odpad
Český biológ Jaroslav Flegr v nedeľu vysvetlil svoj kontroverzný výrok, ktorý zaznel vo vysielaní jednej z tamojších televízií. Vedec prirovnal deti k nebezpečnému odpadu, podľa jeho tvrdenia však televízia zvyšok odpovede vystrihla, informuje... Čítať ďalej
03 | 11 | 2020 | Timotej Dudka


V nasledujúcom príspevku prezrádza aj štvrtú možnosť a necháva svojich priaznivcov chvíľu čakať. Onedlho však informáciu zverejní.

"Existuje aj štvrtá možnosť. Tou je semiplošné testovanie, zamerané na tie segmenty obyvateľstva, ktoré hrajú hlavnú úlohu pri šírení epidémie. Teda predovšetkým na ľudí mladšieho a stredného veku, ktorí chcú či dokonca musia žiť aktívnym spoločenským životom, zúčastňovať sa hromadných akcií najrôznejšieho charakteru - kultúrnych, športových, vedeckých, turistických, ale i napríklad politických," píše biológ.

Flegrovi jeho predpoveď o koronavíruse vyšla. Teraz hovorí čo nás čaká
Prvého apríla uverejnil evolučný biológ a parazitológ Jaroslav Flegr na svojom facebooku článok "...čo nás teraz čaká". V ňom sa na základe zákonov evolučnej parazitológie pokúsil odhadnúť priebeh nastupujúcej epidémie. Vcelku mu predpoveď... Čítať ďalej
15 | 09 | 2020 | Ivan Brožík


"Práve oni sú pritom najmenej ohrození covidom, takže majú nižšiu motiváciu dodržiavať protiepidemické opatrenia alebo sa nechávať v prípade podozrenia na nákazu testovať. Práve taký typ rozumného semiplošného testovania predstavuje projekt Zachráňme Česko," predstavil Flegr úplnú novinku.

"Nejedná sa o komerčnú aktivitu - držiteľom knowhow je neziskové združenie a je aj ponúkané štátu zdarma. Primárnym cieľom akcie nie je zarobiť peniaze, ale obnoviť kultúrny a spoločenský život. Teda vrátiť Česko čo najrýchlejšie do normálu," zakončuje svoje rozprávanie Flegr.

Jaroslav Flegr hovorí, že nás ochráni behaviorálna imunita. Musíme zmeniť správanie
Profesor, evolučný biológ a virológ Jaroslav Flegr je známy svojimi extrémnymi názormi ohľadom koronavírusu a opatrení okolo pandémie. Na Facebooku vysvetlil, čo je behaviorálna imunita a ako nás pred covidom ochráni, píše portál... Čítať ďalej
09 | 12 | 2020 | Timotej Dudka